21.11.2018 20:03:46

2018 Hedeflerimiz İçin 40 Gün 40 Gece Durmaksızın Çalışacağız

81 İl Müdürlüğümüzle video konferans toplantısı gerçekleştiren Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, “100 Günlük İcraat Programı kapsamında Kurumumuz sorumluluğunda olan eylemleri, hedeflerimizin çok üstünde bir başarıyla tamamladık. Sırada, 2018 yılını Kurumsal hedeflerimiz açısından üstün başarı ile tamamlamak var. Artık, İŞKUR olarak yılın son 40 gününde, 40 gün 40 gece durmaksızın çalışmakta kararlıyız.” dedi.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 81 İl Müdürümüz ve İl Müdürlüğü yöneticilerimizle video konferans toplantısı düzenledi.  Toplantının öncelikli gündemi, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında hayata geçirdiğimiz uygulamaların ve sonuçlarının değerlendirilmesiydi.

 

100 Günlük Eylem Planı süresince özverili çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkür eden Uzunkaya, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı’nda İŞKUR olarak çok önemli sorumluluklar üstlendik. Sosyal Çalışma Programı, İşe İlk Adım ve İş’te Anne Projeleri başta olmak üzere pek çok yeni uygulamayı hayata geçirdik.  Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında kurslarımızı etkin şekilde tüm Türkiye’de yaygınlaştırdık. İmalat ve bilişim sektöründe düzenlediğimiz İşbaşı Eğitim Programlarımıza özel olarak ağırlık verdik. Kadınlar, gençler ve engelliler başta olmak üzere özel politika gerektiren grupların Kurumumuz hizmetlerinden istifade ederek istihdama kazandırılmasına ilişkin tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu önemli süreçte üstün çaba gösteren bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Kurum sorumluluğumuzda yürütülen projelerde rakamsal hedeflerimiz vardı. Şu an görüyoruz ki 100 günlük sürecin tamamlanmasının ardından, projelerimizde hedeflediğimiz rakamların üstüne çıkarak çok önemli bir başarıya imza attık. 100 Günlük İcraat Programı döneminde hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalarımıza ilişkin takiplerimize kararlılıkla devam ediyoruz.”

 

Uzunkaya: “İŞKUR Olarak 40 Gün 40 Gece Durmaksızın Çalışma Kararı Aldık”

2018 yılı Kurumsal hedeflerimizin tamamlanması için geriye kalan son 40 günün çok kritik ve önemli olduğunu ifade eden Uzunkaya, hedeflerimize ulaşmak için tüm personelimizle 40 gün 40 gece durmaksızın çalışacaklarını söyledi.

 

“2017 yılında rekor gerçekleşme ile 1 milyon 57 bin 249 kişinin Kurumuz aracılığıyla işe yerleştirilmesinden güç alarak 2018 yılında 1 milyon 250 bin kişinin Kurumumuz aracılığıyla işe yerleştirilmesi için emin adımlarla ilerliyoruz.” diyen Genel Müdürümüz Uzunkaya, 2018’in yeni rekorların yılı olacağının altını çizdi.

 

“Millet ve Memleket Sevdalısı Olanlar Her Zamankinden Daha Çok Çalışmak Zorundadır”

Uzunkaya konuşmasında, işgücü piyasasında işverenler eleman; işsizler iş beklerken Kurum olarak önemli sorumluklarımız olduğunu hatırlattı, “Memleket sevdasıyla daha fazla yoğunlaşıp bu millet için daha çok çalışmalıyız. İstihdamın arttırılması, işsizlikle mücadelede önemli bir sorumluluk. Ülke olarak son dönemde her alanda kazandığımız başarılar ortada, İŞKUR olarak istihdam ile ilgili atılacak adımların, yapılması gereken eylemlerin öneminin farkındayız. Sayın Bakanımızın öncülüğünde gece gündüz demeden ülke ve millet adına neler yapabilirizin mücadelesini veriyoruz.” dedi.

 

İŞKUR’un son yıllarda yazdığı başarı hikâyesi ile ülkemizin en dikkat çeken Kurumlarından biri olduğunu ifade eden Uzunkaya, önümüzdeki yıllarda yazacağımız başarı hikâyeleriyle Kurumsal önemimizin daha da artacağını vurguladı.

 

Üç buçuk saat süren video konferans toplantısında, Daire Başkanlarımız birimleriyle ilgili konuları değerlendirdi. Gerçekleşen video konferansta, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri de illerindeki çalışmalara ilişkin bilgi verdiler.