19.12.2018 17:14:10

6. Diyarbakır İstihdam, Kariyer Ve Girişimcilik Fuarı Başladı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Diyarbakır 6. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Naci Helvacı, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, kamu kurum ve kuruluşları ile işverenler, sivil toplum kuruluşları, iş arayanlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Uzunkaya, istihdam meselesinin ülkemizin en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını, alınan tedbirler ve gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde sağlanan istihdam artışıyla Türkiye’nin Avrupa ülkelerini geride bıraktığını  söyledi.

1 Yılda 1.5 Milyon İstihdam Gerçekleştirdik

2002 yılından günümüze İŞKUR’un işe yerleştirme sayısında ciddi mesafe kat ettiğine dikkat çeken Uzunkaya, “2002’de 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık eden İŞKUR, bugün itibari ile 1 milyon 180 bin kişinin istihdamını gerçekleştiren bir kurum haline geldi. Ülkemiz üzerinde oynanan tüm kirli oyunların hep birlikte üstesinden geldik. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2017 yılında hayata geçirdiğimiz Milli İstihdam Seferberliği neticesinde 1.5 milyon kişinin istihdamını gerçekleştirdik. Sağladığımız istihdam teşvikleriyle dünyaya örnek olduk” dedi.

Avrupa’da Birinciyiz

Uzunkaya, Türkiye’nin son 10 yılda işgücü ve istihdam artışında Avrupa’nın birincisi olduğunu vurguladı.  2002 yılında işgücü sayısının yaklaşık 22 milyon olduğunu aktaran Uzunkaya, “2018’in Eylül ayında işgücümüz 32 milyon 813 bin kişiye yükseldi. İşgücüne katılma oranımız 0,4 puanlık artışla yüzde 54 olarak gerçekleşti. Erkeklerde işgücüne katılma oranı 0,4 puanlık artışla yüzde 73,5; kadınlarda da 0,4 puanlık artışla yüzde 34,9’a yükseldi. Son 10 yılda ise Ülkemizdeki 7.5 milyon istihdam artışıyla Avrupa’nın birincisi olduk. Bu süreçte işgücü sayısı 246,5 milyon olan AB ülkelerinin istihdamı 7 milyon 190 bin, 161 milyon olan ABD’nin istihdamı ise 7 milyon 290 bin artış gösterdi.” diye konuştu.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı da Türkiye'nin dünya devleti olma gayesinin bulunduğunu ve bunun yolunun da ekonomik kalkınmadan geçtiğini vurgulayarak, katma değeri yüksek ürünler üretmenin önemine değindi.

Konuşmaların ardından Genel Müdürümüz Uzunkaya ve beraberindeki protokol heyeti, fuarın açılışını gerçekleştirerek stantları gezdi.

Uzunkaya, fuarın ardından kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Başta Diyarbakır OSB Başkanı Mehmet Özel olmak üzere, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelerek, Diyarbakır’ın istihdamla alakalı sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. ÜNTEKS tekstil firmasını da ziyaret eden Uzunkaya işçilerle sohbet etti.

 

6.Diyarbakır İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı, 19 – 20 Aralık tarihlerinde Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde ziyarete açık olacak.