26.12.2019 16:40:58

Ağrı İŞKUR Kariyer Gününü Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın Katılımıyla Düzenledik

Ağrı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Kariyer Günü etkinliğimiz, İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kariyer Günü etkinliğimize Genel Müdürümüz Uzunkaya’nın yanı sıra Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İl Müdürümüz Gıyas Güven, Muş İl Müdürümüz Mehmet Emin Taylan, Iğdır İl Müdürümüz Halis Erdoğan, Van İl Müdürümüz Mehmet Salih Serçe, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kariyer Günü etkinliğinde salonu dolduran katılımcılara seslenen Uzunkaya, “Gençlerimizle birlikte olacağız. Onların ümitsiz olmalarına hiç gerek yok. Son dönemde üniversiteli gençlerimizin iş gücü piyasasına katılmalarında tüm Avrupa ülkelerinde eksiler söz konusu iken Türkiye’deki gençlerin iş gücü piyasasına katılımında da, istihdam oranlarında da müthiş bir artış söz konusudur.” dedi.

 

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR’un yoğun bir şekilde Aktif İşgücü Programları ile iş gücü piyasasına eleman yetiştirme gayreti içerisinde olduğunun altının çizen Uzunkaya, Kurum olarak 2020 yılı ile ilgili hedeflerini daha yukarılara çekebilmek gayesiyle tüm paydaşlarla iş birliklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

 

Etkinliğe katılan Ağrı Belediye Başkanı Sayan ise belediye olarak sağladıkları desteklerden ötürü İŞKUR’a teşekkür etti.

 

Kariyer Günü etkinliğimiz kapsamında, gazeteci ve yazarlar Prof. Dr. Mehmet Çelik, Ahmet Kekeç, Hasan Öztürk ve Turgay Güler katılımcılarla bir araya geldi.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya ve beraberindeki heyet, Ağrı ziyareti kapsamında ilk olarak İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Ziyarette, İl Müdürü Gıyas Güven’den İŞKUR’un ildeki faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Kurum personellerimizle tek tek görüşerek onların görüş ve önerilerini dinleyip değerlendirmelerde bulundu.

 

İl Müdürlüğümüzde basına açıklamalarda bulunan Uzunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

2017, 2018 ve 2019 yıllarının Cumhurbaşkanımız tarafından Milli İstihdam Seferberliği yılları olarak ilan edildiğini kaydeden Uzunkaya, “Bu yıllarda işsizlikle mücadeleyi ve istihdamla ilgili daha aktif ve daha etkili programlarımızı devreye alma imkânı bulduk. Hepimizin bildiği gibi dünyadaki tüm ülkelerin işsizlikle mücadele konusunda zorlukları olduğu gibi ülkemizin de zorlukları var. İşverenimizin de aradığı nitelikte elemanı bulmak kolay bir iş değil. İşte bu seferberlik kapsamında iş gücü piyasasına daha nitelikli eleman yetiştirmek için işbaşı ve mesleki eğitim programlarımızla birlikte hem teorik hem pratik bilgilerin birlikte yer aldığı Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolünü (MEGİP) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte hayata geçirdik. Bu süreçte 33 bin insanımızın bu projeden istifade etmesini sağladık.” ifadelerini kullandı.

 

"23 bin kadınımızın iş imkânına ve fırsatına erişmesini temin ettik"

Kurum olarak özellikle kadınların ve diğer dezavantajlı gurupların istihdama dâhil olmaları maksadıyla önemli adımlar attıklarını kaydeden Uzunkaya, “ Kadınların iş gücü piyasasında daha iyi yerlere gelmeleri için çalışmalar yaptık. Özellikle anneler açısından “İş’te Anne” projesi ile 23 bin kadınımızın iş imkânına ve fırsatına erişmesini temin ettik. Yine bu süreçte üniversiteli gençlerimize yönelik eğitim programlarımız oldu. İstihdamı arttırma adına ilave programlarla teşviklerle dezavantajlı grupların istifade sürelerini arttırdık. Bu başarılı
iş birliklerimiz neticesinde İŞKUR aracılığı ile tüm kurum ve kuruluşlarımızın seferberliği ile 2017 yılında 1 milyon 57 bin 249 kişiyi, 2018 yılında 1 milyon 240 bin 208 kişiyi, 2019 yılında ise rekor kırarak bugün itibarıyla 1 milyon 470 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettik.” şeklinde konuştu.

 

"Son on yılda AB ülkelerindeki insan sayısı kadar, Türkiye’de insan, iş gücü piyasasına girdi"

Genel Müdürümüz Uzunkaya dünya ülkeleri ile ülkemiz işgücü piyasasına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Yıllar olarak değerlendirdiğimizde son on yıllık periyotta Avrupa Birliği’ndeki ülkelerin bazılarının nüfusu kadar Türkiye’de insan iş gücü piyasasına girmiştir. Bunun anlamı şudur: Türkiye bazı ülkelerin nüfusuna denk gelen yeni iş gücüne istihdam fırsatı ve iş imkânı sunmak durumundadır. İşte bu yönü ile baktığımızda son 12 yılda 8 buçuk milyona varan bir istihdamı gerçekleştiren bir Türkiye’den bahsediyoruz. İşte bu başarının sırrı milletçe birlikte seferber olmamızdır.” dedi.

 

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan'ı ziyaret ederek ildeki işgücü piyasasını değerlendiren Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, aynı gün ilde tekstil sektöründe en çok istihdam sağlayan firmalardan SMS Yeşim Tekstil ve Alders Tekstil firmaları yetkilileri ile bir araya geldi ve işbirliği faaliyetlerimizi yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

 

Genel Müdürümüz Ağrı temasları kapsamında, Ağrı Valisi Süleyman Elban'ı ve Ağrı Belediye Başkanı Sayan'ı da makamlarında ziyaret ederek Kurumumuzun Ağrı’daki faaliyetleri ve ilin istihdam potansiyeli hakkında istişarelerde bulundu.