17.03.2023 10:28:30

Bakan Bilgin, Deprem Bölgesinde Alınan Tedbirleri Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Malatya’da depremzedeleri ziyaret etti. Malatya Afet Koordinasyon Merkezinde, depremden etkilenen illerde çalışma hayatına yönelik alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“İkinci 25 Bin Kişilik İstihdam Paketini de Açacağız”

Bakan Bilgin, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri etkileyen depremlerin ardından bölgenin normalleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalara değinerek esnafın  ticari hayatının canlanması için tüm önlemlerin alınacağını ve sorunların çözüleceğini ifade etti. Kısa çalışma ödeneğini, nakdi ücret desteğini devreye aldıklarını belirten Bilgin, “İşletmeler kısa çalışma ödeneğinin şartlarını biliyorlar. İŞKUR da yararlanma koşullarıyla ilgili kendileriyle gerekli bilgileri paylaşıyor. İstihdamın korunması için bölgede başlattığımız kısa çalışma uygulamasıyla ilgili müracaatları almaya başladık ve ödemeleri yapıyoruz.” dedi.

 

Bölgede ikinci 25 bin kişilik istihdam paketini uygulayacaklarını kaydeden Bilgin, toplum yararına programlardan ilk aşamada 25 bin kişiyi yararlandırdıklarını, özellikle geliri olmayan aileleri tespit ederek 25 bin kişiyi daha bu programlardan yararlandıracaklarını söyledi. Bilgin, bölgenin normalleşmesi, ekonomik hayatın canlanması için bütün önlemleri aldıklarına dikkat çekerek “Bu konuda tüm ihtiyaçları karşılamak bizim görevimiz.” diye konuştu.

 

“Çalışanlara Asgari Ücretin Üzerinde Destek Verilecek”

Malatya'daki temasları kapsamında 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle bir araya gelen Bakan Bilgin, üretimin artırılması, istihdamla ilgili talepleri dinledi. Bilgin burada yaptığı konuşmada göç nedeniyle bölgede iş gücünün yeniden organize edilmesine yönelik hazırlık yaptıklarını belirterek şunları söyledi:  “Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var. Çalışanlarımızın asgari ücretin üstünde gelir elde etmesini planlıyoruz.  Bu kapsamda işveren sigorta primini karşılayarak bu payın çalışanların maaşına eklenmesini hedefliyoruz. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla birlikte çalışmamızı bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."