13.10.2020 12:02:13

BAKAN YARDIMCIMIZ AHMET ERDEM OECD YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yetkilileri ile Türk makamları arasında Hazine ve Maliye Bakanlığının koordinasyonunda çevrimiçi olarak düzenlenen Yüksek Düzeyli Politika Görevi Toplantısının Bakanlığımız ile gerçekleştirilen oturumuna Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Ahmet Erdem, Genel Müdürümüz Bekir Aktürk ve diğer yetkililer katıldı.

OECD bünyesindeki Ekonomik Gelişmeleri İnceleme Komitesi (EDRC) Türkiye 2020 İnceleme Raporu hazırlık çalışmaları çerçevesinde bir dizi görüşmeler gerçekleşti. Video konferans yöntemi ile yapılan Yüksek Düzeyli Politika Görevi Toplantısının Bakanlığımız ile gerçekleştirilen oturumu, Bakan Yardımcımız Ahmet Erdem’in başkanlığında Bakanlığımız heyeti ile OECD yetkilileri arasında düzenlendi.

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk’ün de katılım sağladığı toplantı kapsamında, COVID-19 salgını karşısında Türkiye’nin ekonomi ve istihdam alanında aldığı tedbirler anlatıldı. Ayrıca Bakanlığımız tarafından salgın döneminde hayata geçirilen politikalar, istihdam teşvikleri ile Kurumumuz, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında elde edilen başarılı sonuçlar hakkında OECD yetkililerine bilgi verildi.

Gençlerin istihdamına yönelik faaliyetler, bu faaliyetlerin teşviklerle bağlantısı ve öngörülen ilave düzenlemeler hakkında OECD yetkilileri tarafından yöneltilen soruların cevaplanması ile tamamlanan görüşme heyetler arası iyi niyet dileklerinin ardından sona erdi.