1.03.2019 10:53:58

Bakanımız Selçuk Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Ordu Valiliği ve Ordu Üniversitesi’nin katkılarıyla Ordu İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “İŞKUR KAMPÜSTE” etkinliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un teşrifleriyle gerçekleşti.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz,  Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, , Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, işverenler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Etkinlikte konuşan Bakanımız Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 16 yılda biz istihdamı ve üretimi teşvik eden birçok programı hayata geçirdik ve son 10 yılda 8 milyon kişiye istihdamın kapısını açtık" dedi.

“Kalkınmanın Yolu Eğitimden Geçiyor”

Türkiye'nin geleceği ve umudu olan gençlerin, ülkenin geleceğini de şekillendireceğini belirten Selçuk, "Bu anlamda “İŞKUR KAMPÜSTE” etkinliğiyle geleceği şekillendirirken sizlere bir nebze de olsun yol göstermek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki ülkemizin ilerlemesinin, kalkınmasının en temel yolu eğitimden geçiyor" diye konuştu.

Selçuk; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan birinin de gençlerin istihdamı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstihdam her anlamda önemli; ama biz özellikle gençlerimizin istihdamını çok önemsiyoruz. Genç istihdamı, özellikle üniversite mezunu nitelikli gençlerimizin istihdamı üzerinde önemle durduğumuz konulardan biri. “İŞKUR KAMPÜSTE” etkinliğimizle de 81 ilimizde eğitimden iş hayatına geçişte destekleyici bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerini yapmayı hedefliyoruz.”

Bakanlığımızın 17 tane istihdam teşviki olduğuna dikkati çeken Selçuk, "Geçen hafta yeni bir teşviki daha hayata geçirdik. İşverenlerimizin Nisan ayına kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücretleri de devlet olarak biz ödeyeceğiz. Bu bizim ilave istihdam paketimizin önemli teşviklerinden bir tanesi olacak ve tabii ki gençlerimizin de bu istihdam teşvik paketlerinden yararlanması önceliğimizdir"  dedi.

“210 Bin 459 Üniversite Mezununu İşe Yerleştirdik”

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise üniversitelerin ve üniversite öğrencilerinin İŞKUR’un en önemli hedef kitleleri arasında yer aldığını söyledi. Türkiye genelinde üniversitelerde düzenleyecekleri “İŞKUR KAMPÜSTE” etkinlikleriyle öğrencilerle buluşmayı ve İŞKUR hizmetlerini tanıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

İŞKUR’un üniversite mezunu işe yerleştirme verilerine değinen Uzunkaya 2002 yılında Türkiye genelinde 2002’de 2 bin 239  üniversite mezununun İŞKUR aracılığıyla işe yerleştiğini söyledi. Uzunkaya, İŞKUR’un 16 yılda üniversite mezunlarının işe yerleştirilmesi sayısını 93 kat artırdığını belirterek “Türkiye genelinde 2018’de 210 bin 459 üniversite mezununun işe yerleşmesine aracılık ettik. Ordu’da ise bin 842 yüksek öğretim mezunu kişiyi işe yerleştirdik” diye konuştu.

 

İŞKUR’a başvurmanın avantajlarını da anlatan Uzunkaya, üniversite öğrencilerinin iş ve meslek danışmanları ile kariyerlerine daha doğru yön verebileceklerine dikkat çekti. İŞKUR’a kaydolan herkese bir iş ve meslek danışmanı atadıklarını hatırlatan Uzunkaya, “İş ve meslek danışmanlarımız İş Kulüplerimizde yoğunlaştırılmış iş arama desteği sunuyor. Öğrencilerimizi iş mülakatlarına hazırlarken portföyümüzde yer alan ve niteliklerine en uygun işlere yönlendiriyoruz. Bununla birlikte, mesleki tecrübe edinebilmeniz için sizleri işbaşı Eğitim Programlarımızdan yararlandırıyoruz. İşe İlk Adım Projesiyle İşbaşı Eğitim Programlarını üniversite mezunlarının istihdamını destekleyecek şekilde yapılandırdık. Proje ile üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin İşbaşı Eğitim Programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmasını sağlıyoruz. İşbaşı Eğitim Programlarımızın yanı sıra Sosyal Çalışma Programlarımızla bireysel farklılıkları ortadan kaldırıp ortak sorumluluk ve duyarlılık bilinciyle sosyal çalışma olgusu oluşturmak ve yüksek kalitede sonuç elde etmek gayesiyle kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapacağız.” dedi.

 

“Türkiye Büyük Bir Değişim ve Dönüşüm Yaşadı”

Türkiye genelinde uygulamaya başlanan “İŞKUR Kampüste” projesinin startının verildiği programda konuşan  Vali Seddar Yavuz ise, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Bu değişim ve dönüşümün bir örneğini de bugün görüyoruz. Sayın Bakanımızın destek ve himayelerinde özellikle gençlerimizin ve değerli üniversitelerimizin kariyer buluşması ve kendilerine bir yol haritası belirlemeleri bakımından İŞKUR'un üniversitemizde olması, değişim ve dönüşümün en büyük göstergelerinden bir tanesi” diye konuştu.

“Öğrencilerimizin Hayalleri ve Hedefleri Olsun”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da konuşmasında, "Üniversite olarak mutlaka eğitim öğretimle ilgili, iş hayatıyla ilgili birçok konuyu öne aldığımız bir süreç yaşıyoruz. Ama her şeyden önemlisi bütün öğrencilerimize dileğimiz şudur ki, mutlaka sevecekleri işi, mutlu olacakları bir hayatı kurgulasınlar. Hayalleri, hedefleri olsun” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerle bir araya gelen Bakanımız Selçuk, beraberindeki heyet ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.