11.04.2019 14:47:31

Balıkesir İstihdam Fuarı 6. Kez Kapılarını Açtı

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Balıkesir İstihdam Fuarı (BAİF)’nın açılışını gerçekleştiren Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde başlatılan 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında sağlanan desteklerin önemine dikkat çekti.

Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Ticaret Odası ve Sanayi Odası işbirliğinde Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Balıkesir İstihdam Fuarı (BAİF) iş arayan, işveren ve öğerncileri bir araya getirdi. Fuarda 45’i özel sektör firması olmak üzere 51 kurum ve kuruluşun standı yer aldı.

Yoğun ilgi gören fuarın açılış törenine Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Balıkesir İl Müdürümüz Nazım Balcı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yazıcı, Türkiye'nin güçlü bir şekilde, emin adımlarla geleceğe doğru yürüdüğünü ifade ederek "6.'sı düzenlenen istihdam fuarında bir aradayız. Mutluyuz, Türkiye üreterek büyüyor. Güzel bir iş edinmek istiyorsanız, kendinizi de o işe hazır hale getirmeniz gerekiyor. Ne iş yaparsınız sorusunun cevabı kesinlikle her işi yaparız değil. Belirli bir alanda uzmanlaşmak, bir meslek sahibi olmak son derece önemli. Ben gençlerimizin bu bilinçle hareket ettiğini düşünüyorum. İstihdam fuarımız hepimize hayırlı olsun" dedi.

 

Törende konuşan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya istihdamı artırma noktasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uzunkaya İŞKUR’un 2002 yılında 24 bin 482 kişinin özel sektörde işe yerleşmesine aracılık ettiğini belirterek 2018 yılında 50 kat artışla 1 milyon 240 bin 308 kişinin İŞKUR aracılığıyla işe yerleştiğini söyledi.


“Son 3 Yıldır Gerçekleşen İstihdam Seferberliği ile Rekorlar Kırıyoruz.”
Uzunkaya, istihdamın artırılması maksadıyla Cumhurbaşkanımızın riyasetinde 3 yıldır uygulanan İstihdam Seferberliğinin önemine dikkat çekerek “İstihdam meselesi Türkiye'nin de dünyanın da en mühim konuları arasında olmaya devam edecektir. Güzel ülkemiz ve milletimiz son dönemde her alanda olduğu gibi istihdamı artırma noktasında da büyük mesafeler kat etmiştir. Milletçe, işverenlerimizle el ele son 3 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstihdam Seferberliği gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“2,5 Milyon İlave İstihdam Hedefliyoruz.”

İstihdamın artırılması konusunda tüm paydaşların işbirliği içerisinde çalıştığını ifade eden Genel Müdürümüz Uzunkaya, “Bu sene Cumhurbaşkanımız ticaret ve sanayi odalarımızın, tüm paydaş kuruluşlarımızın işbirliğiyle +2,5 milyon istihdam hedefini duyurdu. Bu gerekçe ile saygıdeğer Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve valilerimiz, odalarımızla birlikte ciddi anlamda istihdam teşviklerinin tanıtımı için mücadele veriyoruz. Teşviklerimizden işverenlerimizin haberdar olmasını istiyoruz” diye konuştu.


"Hem Türkiye’de Hem de Balıkesir’de İstihdam Sayısını Artırdık"

Türkiye ve Balıkesir’deki istihdam rakamlarına da değinen Uzunkaya, şunları söyledi: “2002 yılında Balıkesir’de özel sektörde işe yerleşmesine aracılık ettiğimiz kişi sayısı 210'du. 2018 yılında ise İŞKUR paydaşlarıyla işbirliği içerisinde 20 bin 301 kişinin işe yerleşmesine aracılık etmiştir. Geçen yılın Ocak-Mart döneminde tüm Türkiye’de 248 bin 161 kişiyi işe yerleşmesine aracılık ederken 2019'un aynı döneminde yüzde 19’luk artışla 295 bin 362 kişiyi işe yerleştirdik. Balıkesir’de 2018’in ilk üç ayında bin 847 olan işe yerleştirme sayısını 2019’un aynı döneminde yüzde 138,8 artışla 4 bin 410’a çıkardık.”

 

“10 Yıl içinde 106 Bin İstihdam”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise istihdamın önemine dikkat çekerek 10 yıl içinde 106 bin ilave istihdam oluşturmak istediklerini kaydetti. Yılmaz, “Sevgili gençler bugün İstihdam Fuarı sizler için kapısını açtı. Sizler hayata atılırken sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün tarafında olmalısınız. Yani kendinizi çağın ihtiyaçlarına göre dizayn etmeniz gerekiyor. Sayın rektörümüzün bu konuda hassasiyetle durduğunu biliyoruz. Bu konuya çok önem verdiğini biliyoruz. Biz de ilave 106 bin istihdamı önümüzdeki 10 yıl içerisinde sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz. Bu hedefimizi çok değerli valimizin, çok değerli il müdürlerimizin ve belediyemizin işbirliğiyle gerçekleştireceğiz” dedi.

 

BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da istihdam fuarına desteklerinin devam edeceğini belirterek, “Bugünkü etkinlikte emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Balıkesir Üniversitesi ve öğrencileri bugün buradadır. Öğrencilerimizi, öğrenci topluluklarımızı sektör temsilcileriyle bir araya getirmek ve sektördeki gelişmeleri takip etmek adına buradayız” diye konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından Vali Ersin Yazıcı, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri İstihdam Fuarını hep birlikte gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya ayrıca İşbaşı Eğitim Programı düzenlediğimiz Teleperformance firmasını ziyaret ederek firma yetkilileri ve program katılımcılarıyla görüştü. Balıkesir İl Müdürlüğü personelimizle de bir araya gelen Uzunkaya, kentte istihdamın artırılması için görüş alışverişinde bulundu.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya Emniyet Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret etti.