1.11.2018 17:03:13

Bursa’da İnsan Kaynakları Ve İstihdam Buluşması

İş arayanlarla işverenleri aynı çatı altında buluşturan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonlarından biri olan fuarda ‘10 holding ve 20 şirketler grubunun da yer aldığı’ toplam 191 firma stant açtı.

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen fuarın açılış törenine Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Bilgi İşlem Dairesi Başkanımız Fahrettin Kaya, İl Müdürümüz Feyzullah Eren Türkmen, iş arayanlar, işverenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Uzunkaya: “Türkiye 650 Bin Artı İstihdamla Tüm Avrupa’yı Geride Bıraktı”

Fuarın açılış töreni konuşmalarında devletlerin istihdama yönelik attığı adımlar ve işsizlikle mücadelede uyguladığı politikalarla farklarını gösterdiklerine dikkat çeken Uzunkaya, 30 büyükşehirde istihdam fuarları düzenleyerek, iş arayanlar ve işverenleri bir araya getirdiklerini ifade etti.  Günümüz dünyasının temel sorununun istihdamsız büyüme olduğunu, fakat Türkiye’nin tüm ezberleri bozarak istihdamla büyümekte kararlı olduğunu ifade eden Genel Müdürümüz “2018’in ikinci çeyreğinde Türkiye 650 bin artı istihdamla Avrupa’nın tüm gelişmiş ülkelerini geride bıraktı” dedi.
Uzunkaya, Cumhurbaşkanımız himayelerinde sürdürülen Milli İstihdam Seferberliği kapsamında günümüzün ve yarınların en büyük meselesi olan istihdam konusuna milletçe eğilerek büyük mesafeler kat ettiklerini vurguladı.

  "Bu Yılın İlk On Ayında Yaklaşık 1 Milyon Kişiyi İşe Yerleştirdik"

İŞKUR’un 2002’de bir yılda sadece 24 bin kişiyi işe yerleştirdiğini  hatırlatan Uzunkaya, "2017 yılında bir yılda 1 milyon 57 bin 249, 2018’de ise sadece on ayda yaklaşık 1 milyon kişiyi işe yerleştirdik. Türkiye hiçbir ihanete, hiçbir kalkışmaya, moral ve motivasyonumuzu bozmaya yönelik girişime pirim vermeden yoluna devam ediyor. Bizi dolarla, avroyla yolumuzdan alıkoyacağını zannedenler yanılıyorlar. " şeklinde konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal da çalışmalarını yakından takip ettiği İŞKUR’un son yılların en gözde kurumu olduğunu vurgulayarak, fuarın düzenlenmesine katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ise konuşmasında vasıflı insan gücünün önemine dikkat çekerek, bu noktada iş gücü ile iş dünyası arasında yakın ilişkiler kurulmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Bursa’nın önde gelen firmaları ile iş arayan veya kariyer gelişimini hedefleyen vatandaşların fuar sayesinde bir araya geleceğini vurgulayan Aktaş, “Firmalar, açacakları stantlar ve düzenleyecekleri seminer programlarıyla işgücüyle buluşacak, yer aldıkları sektörler ve insan kaynakları politikaları hakkında bilgiler verecekler. Bursa’mızın işgücü piyasasına önemli kazanımlar sağladığına inandığımız Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’na vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi var” dedi.

10 Bin Açık İş Pozisyonu

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Feyzullah Eren Türkmen de Bursa merkezinde çok ciddi bir organizasyona imza attıklarına dikkat çekerek, “Fuar aracılığıyla 10 bine yakın açık iş pozisyonunu karşılamayı düşünüyoruz. Bu organizasyon iş arayanlar için önemli bir fırsat. Ülke ekonomisi için böylesi önemli bir etkinliğe verdikleri destek sebebiyle Büyükşehir Belediyemiz ve Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürümüz Uzunkaya ve protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini keserek firmaların stantlarını tek tek ziyaret ettiler.