24.10.2018 21:11:49

Erzurum 7. İstihdam Fuarı Ve Kariyer Günleri Ziyarete Açıldı

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen Erzurum 7. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri’nin açılış törenine katıldı. 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve 65 firmanın stant açtığı fuarda işveren temsilcileri, iş arayanlarla bire bir görüşerek iş başvurularını alacak.

 

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Erzurum İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri, iş arayan ve işverenleri buluşturmaya “bu fuarda iş var" sloganıyla devam ediyor.

Fuarın açılış törenine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Erzurum İl Müdürümüz Recep Demir ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, iş arayan ve işverenleri buluşturan istihdam fuarlarının iş gücü piyasasında önemli bir rol oynadığını kaydederek "Büyükşehirlerimizde gerçekleştirdiğimiz istihdam fuarları ile artı istihdamın sağlanmasına katkıda bulunuyoruz. Erzurum’da bu sene 7’ncisini gerçekleştirdiğimiz fuarımız iş arayan ve işverenlerimizi bir araya getirecek.” dedi.

Uzunkaya: “İstihdamla Büyüyoruz”

Genel Müdürümüz, İŞKUR’un uyguladığı Aktif İş gücü Programlarına da değindi. Bu programlar sayesinde talep edilen iş gücünü yetiştirerek iş gücü piyasasına kazandırdıklarını vurgulayan Uzunkaya, “Erzurum’da 2002 yılında İŞKUR aracılığıyla sadece 128 kişi işe yerleşirken 2018’de ilk 9 ayda 7 binden fazla kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik. Tüm illerimizde olduğu gibi Erzurum’da da iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte eğitimler veriyoruz. Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde, dünyanın istihdamsız büyüme sorunu ile karşı karşıya olduğu bir dönemde, büyümeye ve istihdamımızı artırmaya devam ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise Erzurum’u Doğu Anadolu’nun ve yakın coğrafyanın en büyük sanayi şehri yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de gençlere seslenerek “Ülkemiz her geçen gün kalkınmanın, gelişmenin gayreti içerisinde. Gençler çalışmaktan yılmamalı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Müdürümüz Uzunkaya ve protokol heyeti kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. "Bu fuarda iş var" sloganıyla ziyarete açılan Erzurum 7. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri 24- 25 Ekim tarihleri arasında Necip Fazıl Kültür Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak.
Genel Müdürümüz, Erzurum ziyareti kapsamında İl Müdürlüğü personelimizle bir toplantı düzenleyerek görüş alışverişinde bulundu. Kentte İŞKUR’un düzenlediği kursları da ziyaret etti.