23.01.2020 14:56:50

Genel Müdür V. Bekir Aktürk Yeni İş Ve Meslek Danışmanlarımızla Oryantasyon Eğitiminde Bir Araya Geldi

Genel Müdür V. Bekir Aktürk, 2019 yılında göreve başlayan İş ve Meslek Danışmanlarımıza yönelik düzenlediğimiz “Hizmet İçi Oryantasyon Eğitimi”nde çeşitli illerden gelen İş ve Meslek Danışmanlarımızı ziyaret etti.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) konferans salonunda İş ve Meslek Danışmanlarımızla ile bir araya gelen Aktürk, oryantasyon eğitiminin önemine dikkat çekerek “800 İş ve Meslek Danışmanımıza, 12 grup halinde düzenlediğimiz oryantasyon eğitiminin son haftasındayız. Mesleğe yeni adım atan sizler için bu eğitim İŞKUR’u tanımanız ve mesleğinize adaptasyonunuz açısından son derece önemli bir başlangıçtır. Kurumumuz tarafından yürütülen bütün faaliyetlerimiz ve hizmetlerimizi çok iyi bilmeli, bu donanımla çalışma hayatına sağlam bir başlangıç yapmalısınız.” dedi.

 

Ekip çalışması ve bilginin önemine değinen Genel Müdür V. Aktürk, başarılı bir danışman olabilmek için İşgücü Piyasası verilerini yakından takip etmenin yanı sıra Kurumumuz mevzuatına hâkim olmanın kritik bir önem arz ettiğini belirtti.

 

İş ve Meslek Danışmanlarımızın İŞKUR’un vatandaşlara dönük yüzü olduğu bilinciyle görevlerini ifa etmesi gerektiğini de vurgulayan Aktürk “Kurumumuza gelen iş arayan ve işverenlere yönelik hizmet sunarken Danışmanlarımızın bu sorumluluk bilinciyle, özverili bir şekilde çalışmalarını yürütmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Yeni göreve başlayan İş ve Meslek Danışmanlarımızın soru ve görüşlerini de dinleyen Aktürk, program sonunda katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi.