4.03.2020 20:30:46

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik Kurumumuzun düzenlediği tanıtım toplantısına katıldı.

 

Genel Müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen toplantıda öğrencilerle bir araya gelen Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, işgücü piyasasının mevcut durumu ve gelecek eğilimleri hakkında bilgi verdi. İŞKUR’un kurumsal deneyimlerini paylaşan Aktürk, “Türkiye’nin Kamu İstihdam Kurumu olarak iş arayan, işveren ve öğrencilere yönelik sunduğumuz hizmetlerle doğru işe doğru kişinin yönlendirilmesi için aracılık faaliyetleri yürütüyoruz. Uyguladığımız Aktif ve Pasif İşgücü Programlarının yanı sıra istihdam teşviklerimiz, İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetlerimizle sadece iş arayan ve işverenlere değil, öğrencilerimize yönelik de önemli hizmetleri yerine getiriyoruz” dedi.

 

“İşgücü Piyasasında Bilgi ve Tecrübe Sahibi Kişilere Talep Arttı”

Günümüzde sadece diplomanın yeterli olmadığına dikkat çeken Aktürk, işverenlerin bilgi ve tecrübeye büyük önem verdiğini, her meslekte ihtisaslaşmanın kişiye artı değer kattığını belirtti. Aktürk, eğitim hayatından çalışma hayatına geçişte kritik bir eşik bulunduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Aldığınız teorik eğitimlerin pratik beceriye yansıması büyük önem taşıyor. Sahip olduğunuz deneyim istihdama erişim sürenizi kısaltmakla kalmıyor, sizleri bir adım öne geçiriyor. Bu noktada İŞKUR olarak, yeni mezun olan kişilerin mesleki deneyimlerini artırmak üzere İşbaşı Eğitim Programları düzenliyoruz. Ayrıca, üniversite öğrencilerimizi işgücü piyasasıyla tanıştırmak amacıyla kamu kurumlarında sosyal ve kültürel faaliyetleri yerine getirebilecekleri Sosyal Çalışma Programımızı 2019 yılında hayata geçirdik. Bu Program ile birlikte birçok üniversite öğrencisi ilk defa işgücü piyasasıyla tanışma şansı yakaladı. Sizler de kariyer planlamanızın her aşamasında İŞKUR’a başvurarak İş ve Meslek Danışmanlarımızla görüşebilir, kendiniz için en doğru olan yol haritasını birlikte hazırlayabilirsiniz.”

 

“Geleceğin Öğretmenleri Olarak Sizlere Önemli Görevler Düşüyor”

İşgücü piyasasına girişte en önemli adımlardan birinin doğru meslek seçimi olduğunu kaydeden Aktürk, “Geleceğin rehberlik ve psikolojik danışman adayları olarak sizlere bu noktada büyük sorumluluklar düşüyor. Size gelen öğrencileri doğru analiz etmeniz, ilgi ve becerilerini belirlemeniz ve bu doğrultuda yönlendirme yapmanız gerekiyor. Bilgi ve tecrübelerinizle öğrencileri sadece bir adım öne geçirmeyecek aynı zamanda da tüm hayatını şekillendireceksiniz” diye konuştu.

 

Genel Müdür Vekilimiz Aktürk’ün konuşması sonrasında İstihdam Uzmanı Aybars Can, İş ve Meslek Danışmanı Sümeyra Büşra Şimşek ve Uzman Ülkü Yüksel tarafından Kurumumuz hizmetleri ve İŞKUR’da kariyer olanaklarını anlatan sunumlarının gerçekleştirilmesinin ardından toplantı sona erdi.