14.03.2019 11:33:39

Genel Müdürümüz Nevşehir'de

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Nevşehir’de İŞKUR Üniversite İrtibat Noktamızın açılışını gerçekleştirerek “İŞKUR Kampüste” etkinliğimize katıldı.


Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde “İŞKUR Kampüste” sloganıyla düzenlenen Kariyer Günü etkinliğine katılmak üzere Nevşehir’e giden Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamlarında ziyaret etti.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız öncülüğünde yürütülen İstihdam Seferberliği kapsamında ilde yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı ziyarette Vali Aktaş İŞKUR’un istihdamın artırılması gibi mühim bir meselede çok önemli bir görevi ifa ettiğini ifade etti.


Genel Müdürümüz, daha sonra Vali Aktaş, Belediye Başkanı Seçen, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Müdürümüz Arif Barata ile üniversite kampüsünde İŞKUR Üniversite İrtibat Noktasının açılışını gerçekleştirerek Kariyer Günü etkinliğine katıldı.


Eğitimden iş hayatına geçişin desteklenmesi, üniversite öğrencilerine sunulan staj imkânları hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmalarının sağlanması ve gençlerin kariyer planlamasına destek olmak maksadıyla Nevşehir Valiliği himayesinde, Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde, düzenlenen Nevşehir İŞKUR Kampüste etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdürümüz Uzunkaya; Türkiye’nin istihdamın artırılması noktasında son yıllarda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde İstihdam Seferberliğimiz 2,5 milyon ilave istihdam hedefiyle ve güçlü istihdam destekleriyle başladı. Tüm kamu kurum, kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektör işverenleri olarak bu hedefi gerçekleştirmek için işbirliği halinde yoğun şekilde çalışmaktayız. İstihdam Seferberliğinin en önemli ayaklarından birini genç istihdamının artırılmasına yönelik hedefler oluşturmaktadır.  Bu maksadımıza da hizmet edecek şekilde bugün de Nevşehir’imizde “İŞKUR Kampüste” programını icra etmek üzere bulunmaktayız” dedi.

“2019 Yılında İŞKUR Aracılığıyla En Az 1 Milyon 350 Bin Kişiyi İşe Yerleştireceğiz”
Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, İŞKUR’un 2019 yılı hedefinin en az 1 milyon 350 bin kişiyi özel sektörde işe yerleştirmek olduğunu söyledi. Uzunkaya, “Türkiye’nin istihdam kurumu olarak İŞKUR, 2002 yılında sadece 24 bin 482 kişinin işe yerleşmesine aracılık ederken 2017’de 1 milyon 52 bin 974 kişiyi, 2018 yılında ise 1 milyon 240 bin 308 kişiyi işe yerleştirdi. 2019’da ise en az 1 milyon 350 bin kişinin Kurumumuz aracılığıyla işe yerleştirilmesini kendimize hedef olarak belirledik. Tüm illerimizde bu hedefimize ulaşmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.
Türkiye’de üniversite mezunlarının işgücü piyasasındaki durumundan da bahseden Uzunkaya şunları söyledi: “Türkiye’de işgücüne katılım oranı yüzde 52,8 iken üniversite mezunlarının işgücüne katılım oranı yüzde 80,2’dir. İstihdam oranı yüzde 47,1 iken üniversite mezunlarının istihdam oranı yüzde 70,1’dir. 2007’de üniversite mezunu istihdam sayımız 2,9 milyon iken 2017’de 6,4 milyona yükseldi. Yani 3,5 milyon üniversite mezununu Türkiye olarak istihdama kazandırdık. Bu da gösteriyor ki eğitim seviyesi arttıkça işgücüne katılım oranı ve istihdam oranı artıyor. Gençler, kendinizi geleceğe öğrencilik yıllarınızdan itibaren hazırlayın. Türkiye’de çalışmak ve üretmek isteyene devletimiz bütün fırsatları sunmaktadır.”


“Gençlerimize Önemli Destekler Veriyoruz”
Genel Müdürümüz Uzunkaya, mesleki deneyimin önemine de değindi. Bu noktada gençlere İŞKUR’un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları için çağrıda bulunan Uzunkaya, “Bu programlarımızla kişilere iş tecrübesi kazandırıyor; katılanların istihdam edilebilirliklerini artırıyoruz. Ayrıca nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere, işe alacakları kişileri iş yerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sağlıyoruz. Ayrıca 2018’de 1. 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Cumhurbaşkanımız himayelerinde hayata geçirdiğimiz İşe İlk Adım Projemiz kapsamında düzenlediğimiz İşbaşı Eğitim Programlarımızla üniversite mezunu gençlerimize önemli destekler veriyoruz” dedi.


“Öğrenciler Tatil Dönemlerini Dolu Dolu Geçirecekler”
Genel Müdürümüz Uzunkaya ayrıca, 2018’de hayata geçirilen ve ilk defa 2019 yılı yaz döneminde uygulanacak olan sosyal çalışma programına da değinerek üniversite öğrencilerinin tatil dönemlerini bu program sayesinde dolu dolu geçireceğini, doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi işlerde çalışarak hem para kazanacaklarını hem de çalışma disiplini edineceklerini söyledi.


“Gençlerimiz Geleceğimizin Teminatıdır”
Nevşehir Belediye Başkanı Seçen de “Kariyer günleri öğrencilerin eğitim hayatlarında edindikleri teorik bilgilerin gerçek hayatta karşılık bulmasına zemin oluşturan, iletişim becerilerinizin gelişmesine fırsat sunan önemli platformlardır. Bu açıdan bu etkinlik son derece anlamlıdır.  Dönüşen teknoloji her gün yeni imkânlar doğurmaktadır, bu nedenle kendinize sürekli yatırım yapmalısınız. İçinde yaşadığınız toplum ve dünya için iyi insan olmanın gayreti içinde olmalısınız. Kendinize yatırım yapın, sürekli deneyin, yeniliğe açık olun. İşinizi akılla ve vicdanla yapın. Hayatta en büyük başarı iyi izler bırakmaktır. ” dedi.
Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise “İŞKUR iş birliğinde üniversitemizde İŞKUR İrtibat Noktasını kurduk. Bu birim gençlerimize iş bulma, kurs ve programlara katılmalarını destekleme ve kariyer planlamalarına destek olma konusunda yardımcı olacak” diye konuştu. Bağlı, günümüzün en büyük meselesi insanların eğitimle yaptıkları işlerin farklı olmasıdır ve üniversitelerin en fazla kafa yorması gereken mesele budur, dedi.


Konuşmaların ardından İl Müdürlüğümüz ile yakın iş birliği içinde olan firmalara plaket takdim edildi.


Genel Müdürümüz Uzunkaya, Nevşehir programı kapsamında işverenleri de ziyaret etti. Nevsac Boru Profil Firması yetkilileriyle görüşen Uzunkaya, iş birliklerinin geliştirilmesi için istişarelerde bulundu.