11.04.2022 22:57:59

Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan Başkanlığındaki Komisyonda Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Projeler Ele Alındı

2022 yılı 1. Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan’ın başkanlığında toplandı.

 

Genel Müdürlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan’ın yanı sıra Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sezer, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Levent Kenan Kibar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Sinan Gergin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam ve Sosyal İşler Sekreteri Murat Arslanhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Danışmanı Enis Bağdadioğlu katıldı. 

 

581 projenin ele alındığı toplantıda; Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Desteğine Yönelik Projeler, Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri, Korumalı İşyeri Desteğine Yönelik Projeler, Engellinin İstihdamını Sağlayacak Destek Teknolojilerine Yönelik Projeler ile Engellinin İşe ve İşyerine Uyum Projeleri görüşüldü.

 

262 projenin kabul edildiği toplantıda Genel Müdürümüz Güldoğan, hibe desteğiyle binlerce kişinin kendi işini kurmasına destek olduklarını söyledi. 

 

İŞKUR’un başkanlığında yılda iki kez toplanan “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon”da engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojileri ile engellinin işe ve işyerine uyumunun sağlanması ve bu gibi amaçlara yönelik projeler değerlendirilerek karara bağlanıyor.