10.08.2018 16:19:44

Genel Müdürümüz Uzunkaya İl Müdürlerimizle Görüştü

GENEL MÜDÜRÜMÜZ UZUNKAYA İL MÜDÜRLERİMİZLE GÖRÜŞTÜ

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 81 il müdürlüğümüz yöneticileriyle video konferans düzenledi. Her ay düzenlenen toplantıların bu ay gerçekleşen oturumunda, ülkemizde yaşanan gelişmelere değinen Uzunkaya, “Ülkemizi hedef alan terör olayları ve ekonomik gelişmeler her birimizi yakından ilgilendiriyor. Hepimiz sahip olduğumuz sorumluluğun bilinciyle Türkiye sathında gerçekleşen bu hadiselerin etkilerini en aza indirmek adına, İŞKUR’u temsilen üzerimize düşen gayreti göstermek zorundayız.” dedi.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 81  il müdürlüğümüzün yöneticileri ile toplantı yaptı. Video konferans yoluyla yapılan toplantının öncelikli gündem maddesi, ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler, bu ekonomik gelişmelerin işgücü piyasasına etkileri ve bu bağlamda İŞKUR’un Türkiye’nin kamu istihdam kurumu olarak alması gereken tedbirler oldu.

Uzunkaya toplantıda yaptığı konuşmada; ülkemizin terörle, terör örgütleriyle, uluslararası odaklar ve yerli iş birlikçileriyle uzun yıllardır ciddi mücadele verdiğini, bu çerçevede İŞKUR’a da kendi görev alanıyla ilgili önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Atılan her adımda ve hayata geçirilecek olan her yeni politikada tüm personelimizin görüşünün değerlendirildiğini hatırlatan Genel Müdürümüz, “Politikalarımızı oluştururken tüm paydaşlarla, toplumun tüm kesimleriyle istişare toplantılarımızı yapıyoruz. Yine uygulamakta olduğumuz veya uygulayacağımız politikalarla ilgili görüş, önerilerinizi almaya çalışıyoruz. Şu da unutulmamalı ki sadece yönetici arkadaşlarımız değil, tüm personelimizin görüşlerine önem veriyoruz. Her fırsatta söylediğimiz üzere, bizim başarımız 8 bin 500 kişilik İŞKUR ailesinin aynı hedefe aynı oranda yaklaşımıyla mümkündür. Bu sorumlulukların, yönetici arkadaşlarımızın üzerinde bir vebal olduğunu her fırsatta hatırlatmaya çalışıyoruz. Hepimiz bu millet, bu ülke için güzel değerler üretmek durumundayız.” diye konuştu.

Uzunkaya: “İŞKUR’u 100 Günlük Süreçte Önemli Görevler Bekliyor”

Genel Müdürümüz Uzunkaya, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan 100 Günlük Eylem Planı’na da değindi. Bakanlığımız başta olmak üzere İŞKUR’un bu süreçte çok önemli görevler üstleneceğini kaydeden Uzunkaya,  “Bir taraftan aktif işgücü programlarımızla, diğer taraftan esnetilen işsizlik sigortası ödemeleriyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Özellikle gençlere, kadınlara ve dijital dönüşüme yönelik hedeflerimizle sahada olacağız. Bu hedeflere yönelik çalışmalarımızda son safhaya geldik. İllerimize de bu hedeflerle ilgili 100 günlük süreçte ne yapacaklarını, yol haritamızı belirledik. Teşviklerle ilgili hedeflerimizde annelere yönelik, kadınlara yönelik yeni uygularımızla ve yılın geride kalan 5 ayında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla vatandaşlarımıza hizmet etmenin huzurunu inşallah hep birlikte yaşayacağız.” dedi.

Uzunkaya: “İŞKUR Olarak Önemli Mesafeler Kat Ettik”

Uzunkaya, Genel Müdürlük ve 81 il müdürlüğü olarak şu ana kadar çok önemli mesafe kat ettiklerini belirterek katma değer üreten yeni alanlara yönelmenin önemine işaret etti. İŞKUR’da görevli yöneticilerin böylesine hassas gelişmelerin yaşandığı bir ortamda sahada ve alanda görev yapmasının gerekliliğini vurgulayan Uzunkaya, şunları söyledi: “Sivil toplumla, işverenlerimizle daha çok diyalog içerisinde bulunmanız gerekiyor. Yöneticilerimizin her günün sonunda ‘bugün tüm kadromuzla ne yaptık’ sorusunu kendilerine sormaları, gelişmemiz açısından önem taşıyor. Kurum olarak belirlediğimiz hedefleri yakından izlemeli, gelişmeleri takip etmeliyiz. Eksik olan hususları hızla gidermeli ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeliyiz. Hepinizin de bildiği üzere İstihdam Seferberliği’nin 2. fazı Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan tarafından ilan edildi. Biz kurum olarak seferberlik kapsamında bize verilen hedefleri başarmak adına gece gündüz çalışmalıyız. 1 milyon 250 bin işe yerleştirme hedefimiz başta olmak üzere tüm alt başlıklarda aktif işgücü programlarında, danışmanlık hizmetlerinde, işe yerleştirme hizmetlerinde çok önemli mesafeler kat ettik. Ayrıca teşviklerimiz Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar geniş bir yelpazede yer alıyor. İstenen sonucu elde etmemiz için bunları sahada ve aktif olarak takip etmemiz gerekiyor.”

Üç saat süren video konferans toplantısında Genel Müdürümüzün yanı sıra, daire başkanları birimleriyle ilgili konuları değerlendirdi. Gerçekleşen video konferans ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlerimizden İl Müdürlüklerinin çalışmaları ile Kurum hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik görüş ve öneriler alındı.