16.05.2023 13:37:05

İŞKUR’dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Girişimcilere 150 bin TL Hibe Desteği

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 150 bin TL hibe desteği verecek.

 

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon’un 2023 yılı I. dönem toplantısında alınan kararlar uyarınca 145 projeye 18.1 milyon TL destek sağlanacak.

 

Tahsis edilen 18.1 milyon TL ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engelli istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine, engellinin işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimi ile ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği “Korumalı İşyeri Desteği”ne yönelik projeler desteklenecek.

 

Engelli kendi işini kurma hibe desteği miktarı ise 2023 yılında tarım ve hayvancılık dışındaki projeler için yaklaşık yüzde 67’lik bir artışla 150 bin TL olacak. Hibe başvuruları 9 Haziran 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

 

“Hibe Desteği ile 3 Bin 457 Engelli Vatandaş Kendi İşyerini Kurdu”

İŞKUR’un engellilere yönelik sağladığı hibe desteğinden 2014 yılından bu yana 3 bin 457 engelli girişimci yararlandı. Bu kişilere sağlanan destek tutarı ise yaklaşık 165 milyon TL oldu.

 

İŞKUR, bugüne kadar bir çok engelli vatandaşımızın kendi işini kurmasına vesile olan “Kendi İşini Kurma Hibe Desteği”ni bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımıza en çok fayda sağlayacak biçimde uygulamaya devam edecek.