13.10.2018 20:13:34

İŞKUR’dan Üniversiteli Gençlere İşbaşında Eğitim Fırsatı

İŞKUR ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak “Hayata Yolculuk” projesi kapsamında devlet koruması altındaki; madde bağımlısı, eski hükümlü yahut özel politika ihtiyacı olan öğrenciler için İşbaşı Eğitim Programı protokolü imzaladı.

Muğla’da düzenlenen protokol törenine, Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Bilgi İşlem Dairesi Başkanımız Fahrettin Kaya ve Muğla İl Müdürümüz İlyas Sarıyerli katıldı.

Türkiye’de İlk Defa Uygulanıyor

Protokol ile Türkiye’de ilk defa; Muğla’da yükseköğrenim gören ve devlet koruması altında bulunan, anne-babası olmayan/hasta veya hapiste olan, ekonomik yönden dezavantajlı konumda bulunan, madde bağımlısı veya eski hükümlü statüsündeki öğrencilerin İşbaşı Eğitim Programı yoluyla eğitim aldıkları mesleklerde deneyim sahibi olmaları, mezuniyet sonrasında özel sektörde işe yerleştirilmeleri sağlanacak.

Uzunkaya: “Genç istihdamı sadece ülkemizin değil; tüm dünyanın meselesi”

Genel Müdürümüz Uzunkaya, törende yaptığı konuşmada genç istihdamı konusunun sadece ülkemizin değil, tüm ülkelerin önemli meselelerinden birisi olduğunu söyleyerek “Genç istihdamının artırılması noktasında İŞKUR olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üniversiteli gençlerimizin önümüzdeki yıldan itibaren yaz dönemlerinde katılabilecekleri şekilde, iş hayatı ile tanışmalarını sağlayacak olan sosyal çalışma programı olarak adlandırdığımız yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirdiğimiz İşe İlk Adım Projemizle gençlerimizin mesleki deneyim kazanmalarınıve program sonrasında istihdamlarını desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çelik ise “Hayata Yolculuk Projesi” ile özel desteğe ihtiyaç duyan tüm öğrencilerin yanlarında olmayı hedeflediklerini söyledi.

Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) İmzalandı

Muğla İl Müdürlüğümüz ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (MUTSO) arasında imzalanan MEGİP törenine; Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanımız Fahrettin Kaya, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla İl Müdürümüz H. İlyas Sarıyerli ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, 2002 yılında Muğla ilinde sadece 400 olan özel sektörde işe yerleştirme gerçekleştirdik. Bugün sadece yılın ilk 9 ayında 15.867 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdik. Bu ülke özel sektörle büyüyecek ve kalkınacak. dedi.

 

İşverenlerimizin talepleri doğrultusunda açılacak kurslarda teorik ve uygulamalı eğitimler birlikte verilerek sektörün nitelikli eleman ihtiyacı karşılanmış olacak. İmzalanan protokol kapsamında işveren çalışan sayısının yarısı kadar kursiyer talebinde bulunabilecek. Programda sektör ayrımı bulunmamakla birlikte, eğitim süresince katılımcılara 61,65 TL ödeme yapılacak.

Törende özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını hedefleyen “Ege’nin İncisi Projesi” kapsamında en çok istihdam sağlayan firmalara teşekkür belgesi verildi.

Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yapılan Milli İstihdam Seferberliği’ne Muğla’nın önemli katkılar verdiğini söyledi.

 

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ise istihdam noktasında elini taşın altına koyanlara ve projeye destek veren firmalara teşekkür ederken, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya  “Proje her anlamda topluma yararlı bir hedefti. Çağdaş polislik uygulamaları artık o klasik uygulamalardan ayrılıyor. Bir şekilde suça karışmış, cezasını çekmiş, tekrar suç işlemeye meyilli bireylerimizi bu ve buna benzer projelerle topluma tekrar kazandırabiliriz” diye konuştu.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya ayrıca, Muğla ziyareti kapsamında Vali Vekili Fethi Özdemir’i ve Muğla İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Basına da açıklamalarda bulunan Uzunkaya, İŞKUR’un gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.