23.05.2019 13:54:58

İstihdam Desteği Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı

Dünya Bankası ve İŞKUR işbirliğinde yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeli Sığınmacılar ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Ankara’da yapıldı.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Emma Clua, Daire Başkanlarımız, AÇSHB, AB ve Dünya Bankası temsilcileri katıldı.

 

Projeye ilişkin çalışmalar ile gelecek dönemde gerçekleştirilecek faaliyet ve uygulamaların ele alındığı toplantının açılışında konuşan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, işe yerleştirme hizmetlerinin yanı sıra uyguladığı Aktif İşgücü Programları, işveren ve iş arayanlara sağladığı danışmanlık desteği ile İŞKUR’un işgücü piyasasında önemli bir aktör olduğunu belirtti. İŞKUR’un Dünya Bankası işbirliğinde yürütülen bu projenin odak noktasında bulunduğunu ifade eden Uzunkaya, “İŞKUR olarak bu projeye özel önem veriyoruz. Genel Müdürlüğümüz ve İl Müdürlüklerimizle projenin bileşenlerinden olan Aktif İşgücü Programları kapsamında İstanbul, Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep illerimizde bulunan yarısı Türk, diğer yarısı ise Suriyeli 15 bin 60 kişiyi kurs ve programlarımızdan yararlandıracağız. Bu kapsamda uygulayacağımız Türkçe Dil Kursu, Uygulamaları Eğitim Programı, Beceri Eğitim Kursu ve Uygulamalı İşbaşı Eğitim Programımız ile bu kişileri işgücü piyasasına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl ise 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısından bu yana önemli mesafe kat edildiğini belirterek bu neticeden mutluluk duyduklarını ifade etti. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Emma Clua da proje kapsamında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyerek toplantıya katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Uğur Tunç ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı Metehan Özcan projenin ilerleme durumuna ilişkin olarak sunum yaptı. Takip eden 6 ay içinde yapılması planlanan faaliyetlerin de ele alındığı toplantıda öneriler ve atılacak adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.