26.09.2019 10:06:21

İstihdam Desteği Projesi 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı

Dünya Bankası, İŞKUR ve Uluslarası İşgücü Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeli Sığınmacılar ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonunda 25 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen toplantıya Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Libor Chlad, Daire Başkanlarımız, AÇSHB, AB ve Dünya Bankası temsilcileri katıldı.

 

Mayıs ayında düzenlenen 3. Yönlendirme Komitesi toplantısından bu yana gerçekleştirilen kapsamlı çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya; Kurumumuzun kendi kaynaklarıyla yürüttüğü çalışmaların büyüklüğüne ve etkisine dikkat çekerek, diğer taraftan Ülkemiz ve ulusal istihdam politikalarımız açısından proje kapsamında yürütülen programların işgücü piyasasında önemli sonuçlar alınmasını ve sahadaki gücümüzün projenin ilerlemesine önemli katkılar sağladığını paylaştı.

 

İŞKUR’un Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ile birlikte Dünya Bankası işbirliğinde yürüttüğü bu projenin en önemli uygulayıcılarından biri olduğuna dikkat çeken Uzunkaya, “Mayıs ayından bu yana proje kapsamında önemli ilerlemeler kaydettik. İŞKUR olarak bu projeye önem veriyoruz. Projenin bileşenlerinden olan Aktif İşgücü Programları kapsamında İstanbul, Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep illerimizde bulunan yarısı Türk, diğer yarısı Suriyeli olan faydalanıcıları iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimizden, beceri eğitim kurslarımızdan ve uygulamalı eğitim programlarımızdan yararlandıracağız. Özellikle belirtmek isterim ki bu kurs ve programlarımızı, her yıl işverenlerle yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiğimiz İşgücü Piyasası Talep Araştırmamız ile tespit ettiğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda uyguluyoruz. Proje kapsamındaki temel hedefimiz de proje çerçevesinde sunmakta olduğumuz programlardan yararlanan proje faydalanıcılarının özel sektörümüzün ihtiyaçları doğrultusunda işgücü piyasasına ve geçim kaynaklarına erişimlerinin desteklenmesidir.” dedi.

 

Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl ise 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısından bu yana proje çalışmalarında elde edilen neticeden mutluluk duyduklarını belirtti. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Libor Chlad da çalışmaların ve elde edilen sonuçların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

 

Konuşmaların ardından, Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tunç ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı Metehan Özcan proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları anlatan sunumlar yaptı. Takip eden 6 ay içinde yapılması planlanan faaliyetlerin de ele alındığı toplantıda öneriler ve atılacak adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.