29.03.2019 12:12:44

İstihdam Desteklerimizi Anlatmaya Devam Ediyoruz

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında desteklerimizi anlatmak ve yerel paydaşlarla görüş alışverişinde bulunmak üzere Erzincan’da bir dizi temasta bulundu.


Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Erzincan ziyareti kapsamında ilk olarak Erzincan İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek Kurumumuz personeli ile ilde gerçekleştirilen faaliyetler ve hedeflerimize yönelik bir toplantı düzenledi.


Uzunkaya daha sonra Erzincan Valisini ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından ise Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, 2019 İstihdam Seferberliği konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Müdürümüz Uzunkaya’nın yanı sıra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Erzincan İl Müdürümüz Ömer Faruk Çelik, Erzincan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan, SGK Erzincan İl Müdürü Orhan Uçar, işverenler de katıldı.

“Teşvikler Ortak Aklın Sonucu”

Genel Müdürümüz Uzunkaya toplantıda yaptığı konuşmada; “2019 İstihdam Seferberliği kapsamında çalışmalarımızı 81 İl Müdürlüğümüzde etkin bir şekilde yürütüyoruz” dedi.

2019 İstihdam Seferberliği kapsamında sağlanan teşvik ve desteklere değinen Uzunkaya,
"Bu teşvikler 81 ilimizde istihdamın artırılması hedefiyle Bakanlığımızın tek başına değil, tüm odalar, borsalar, işverenlerimizle birlikte gerçekleştirilen istişarelerin ve yürüttüğümüz çalışmaların neticesinde ortaya çıkmıştır" dedi.


Uzunkaya, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında yeni bir teşviki daha hayata geçirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Yeni Ekonomi Programında 2018 yılı işsizlik oranı için yüzde 11,3’lük bir öngörü vardı. Üç gün önce TÜİK yıllık işgücü piyasası verilerini açıkladı. 2018’i yüzde 11 ile öngörünün altında bir gerçekleşme ile kapattık. İşgücüne katılım oranını yüzde 53,2’ye, istihdam oranımızı da 47,4'e çıkardık.”

 

2018 üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre Avrupa Birliği’ne üye 28 ülkede işgücü piyasasına yeni ilave olan kişi sayısı 609 bin. Türkiye işgücü piyasasında bu rakam 778 bin kişi. Türkiye olarak ilave işgücümüzün 490 binini istihdama kazandırmayı başardık. Avrupa ülkelerinde böyle bir rakama ulaşan ikinci bir ülke yok."



Son olarak Uzunkaya, İŞKUR’un sağladığı teşvik ve desteklerden yararlanmaları için işverenlerden İŞKUR’a başvurmalarını istedi.