5.04.2019 09:41:13

Kocaeli’nde İşe Yerleştirme Sayımız Yüzde 70 Arttı

Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri etkinliğinde konuşan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, İŞKUR olarak geçen yılın ilk çeyreğinde Kocaeli'nde 9 bin 872 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirterek, "Bugün itibarıyla ilk 3 ayın verisine baktığımız zaman 16 bin 766 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik. Geçen yıla kıyasla Kocaeli’nde yüzde 70 daha fazla işe yerleştirme gerçekleştirdik." dedi.

 

Kocaeli Valiliği koordinatörlüğünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KOİF'2019) kapılarını açtı.

 

Fuarın açılış törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, Kocaeli İl Müdürümüz Ulvi Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kocaeli'den 2019'da 100 Bin İstihdam Hedefi

Fuarın açılış töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında Kocaeli olarak 100 bin kişinin istihdamını hedeflediklerini dile getirerek, bu konuda iş dünyasının temsilcilerine güncel istihdam teşviklerini anlattıklarını söyledi. Kocaeli'nin İstihdam Seferberliğine olan katkısının en üst düzeyde olması için çalışmalarına yoğun bir gayret içerisinde devam ettiklerini vurgulayan Aksoy, istihdam konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise İŞKUR'un 2002 yılında 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık ettiğine dikkat çekerek, “2018 yılında sadece Kocaeli’nde İŞKUR olarak 59 bin 811 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik. Yani Türkiye'nin 2002'de 1 yılda yaptığının iki katından fazlasını 2018 yılında Kocaelili işverenlerimiz gerçekleştirdi” dedi.

 

Bu yılki Ekonomi Şurası'nda işverenler tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yılsonuna kadar 2,5 milyon yeni istihdam sözü verildiğini anımsatan Uzunkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye olarak toplumumuzun tüm kesimleriyle 2,5 milyon istihdam hedefini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Kocaeli'nin bu yıl ortaya koyduğu 3 aylık performansı Türkiye olarak sergileyebilirsek bu hedefin çok ötesinde bir hedefi gerçekleştirmiş olacağız. Geçen yıl ocak-mart döneminde İŞKUR olarak Kocaeli’nde 9 bin 872 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik. Bu yıl ise ilk 3 ayın verisine baktığımız zaman 16 bin 766 kişiyi işe yerleştirdik. Yani geçen yılın aynı dönemine kıyasla Kocaeli’nde yüzde 70 daha fazla işe yerleştirme gerçekleştirdik.”

 

Üniversite mezunlarının istihdamı konusunda da önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayan Uzunkaya, "Geçen yıl biz Kocaeli'nde 10 bin 612 üniversite mezununun işe yerleşmesine aracılık ettik. Tüm bunlar milletçe birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda neler yapabileceğimizi gösteriyor" diye konuştu.

 

"Türkiye 2007-2017 Döneminde 7,5 Milyonluk İstihdam Sağladı"

OECD verilerine göre 2007-2017 dönemi AB üyesi 28 ülkenin toplam 7 milyon 190 bin, 160 milyon nüfuslu ABD'nin 7 milyon 291 kişi istihdamını artırdığını belirten Uzunkaya, Türkiye'nin ise tek başına 7,5 milyonluk ilave istihdam sağladığını vurguladı.

 

Uzunkaya, işgücü piyasasında sadece iş arayanların değil, işverenlerin de aradığı elemanı bulma zorluğu çektiğine işaret ederek, bu noktada devreye giren İŞKUR'un işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirme adına önemli projeler yürüttüğünü kaydetti.

 

Kadınların ve gençlerin istihdamda daha fazla yer alması adına sağlanan teşviklerle işgücü piyasasına destek olmaya ve istihdamı arttırmaya devam ettiklerini aktaran Uzunkaya, Türkiye'nin tüm meselelerle olduğu gibi işsizlikle mücadele ve istihdamda bugüne kadar kat ettiği mesafenin yakın gelecekte ülkemizi çok daha yukarılara taşıyacağını sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Genel Müdürümüz Uzunkaya ve protokol heyeti fuarın açılış kurdelesini kesti. 160 firmanın katılım sağladığı Fuar 4-6 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. İş ve eğitim camiasından katılımcıların konuşmacı olarak yer alacağı Fuarda iş hayatında yetkinlikler, profesyonellik, kişisel kalite ve imaj, beden dili ve diksiyon, girişimcilik konularında sunumlar gerçekleştirilecek.