9.10.2020 10:32:06

Mutfakta Umut Var Projesi Sertifika Töreni Düzenlendi

Mutfakta Umut Var (MUV) projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 348 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Mardin’de faaliyet gösteren Şükraan Derneği ortaklığında yürütülen “Mutfakta Umut Var Projesi” kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan 348 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde 8 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen sertifika törenine; İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Nils Grede, Norveç Büyükelçiliği Başkatibi Elnor Gasanov, Güney Kore Büyükelçiliği Başkatibi Hasun Park ve Şükraan Derneğinden Şef Ebru Baybara katıldı.

 

Uygulamalı Eğitim Programlarını Hayata Geçirdik

İŞKUR’un gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, İŞKUR olarak 2019 yılından itibaren, aşçılık alanındaki mesleki eğitimler sonrasında yararlanıcıların işletmelerde çalışarak deneyim sahibi olmaları amacıyla Uygulamalı Eğitim Programlarını hayata geçirdiklerini söyledi. Aktürk, “2019’un son iki ayında gerçekleştirdiğimiz ilk fazda, Ankara ve İstanbul’da toplam 55 kişi Uygulamalı Eğitim Programlarından faydalandı. Projesinin ikinci fazında ise; Adana, Ankara, Hatay, İstanbul, İzmir, Kilis, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerimizde 3’er aylık programlarla 3 grup halinde toplam 600 kişinin programlardan faydalanmasını hedeflemekteyiz. İlk grubumuz 131 katılımcıyla Temmuz-Eylül döneminde Uygulamalı Eğitim Programlarını başarıyla tamamlamış bulunmaktadır” dedi.

 

İŞKUR’un Dünya Gıda Programı (WFP) ile işbirliğinin önümüzdeki süreçte de devam etmesinden memnuniyet duyacağını ifade eden Aktürk, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Çalışmamızla Bir İlki Başararak Yeni Bir Model Ortaya Koymuş Olduk

Sertifika töreninde konuşan İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mutfakta Umut Var projesinde, mesleki ve teknik eğitimler ile uygulamalı eğitim programlarının bir arada olmasının bu alanda önemli bir model ortaya koyduğunu söyledi. Bölünmez Çankırı sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Turizm alanında ara eleman katkısı sağlamak ve kalifiye eleman açığını kapatmak amacı güderek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış “Aşçı Çıraklığı” sertifikası vermek üzere iki ayaklı bir uygulama modeli benimsemiş bulunuyoruz. Üç aylık mesleki eğitim ve bu eğitimi tamamlayan tüm katılımcılar için İŞKUR’un koordinasyonunda partner otel, restoran veya kafelerde gerçekleştirilen işbaşı eğitimlerle tecrübe sahibi oluyorlar. Bu alandaki çalışmamızla bir ilki başararak yeni bir model ortaya koymuş olduk.’’

 

İŞKUR İşgücü Piyasasıyla Aramızda Köprü Görevi Görüyor

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Nils Grede, “Hatay ve Mersin’i de dahil ederek projenin kapsamını dokuz ile çıkarttık ve ileride projenin kapsamını daha da genişletmeyi amaçlıyoruz. Kovid-19 pandemisi başlar başlamaz hızlı bir planlamayla altyapımızı düzenleyerek eğitimlerimizi online platforma taşıdık ve eğitimlerin aksamadan ilerlemesini sağladık. İŞKUR bu projede işgücü piyasasıyla aramızda köprü görevi görüyor. Bu süreçte, tüm iş yüküne ve yoğunluğuna rağmen proje sürecinin yürütülmesinde desteklerini esirgemiyorlar” diye konuştu.