26.06.2019 16:06:30

Özbekistan Heyeti Kurumumuzu Ziyaret Etti

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya Özbekistan Cumhuriyeti İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığı Yetkililerini Kabul Etti.

 

Özbekistan Cumhuriyeti İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığı yetkilileri, “Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Uzaktan Eğitim” konulu çalışma ziyareti programı kapsamında Kurumumuzu ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde yürütülen Uluslararası Alanda Eğitim ve Tecrübe Aktarım Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi (ETAP) kapsamında Kurumumuza gerçekleştirilen ziyarette Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığında görevli Özbek yetkilileri kabul ederek Kurumumuzun vizyonu, ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Türkiye’de geçen sürede elde edilen bilgilerin kendileri için faydalı olmasını temenni eden Uzunkaya, İŞKUR’un ihtiyaç duyulan teknik desteği vermeye her zaman için hazır olduğunu belirtti. Türkiye’de edinilen bilgilerin oldukça kıymetli olduğunu, ülkelerindeki sistemlerin kurulması ve geliştirilmesi süreçlerinde Türkiye’nin alt yapılarını ve sistemlerini dikkatle incelediklerini ve bu sistemleri örnek aldıklarını belirten Özbek yetkililer İŞKUR’un sunduğu bilgi değişimi imkânı için teşekkürlerini iletti.

 

Genel Müdürümüze gerçekleştirilen ziyaretin sonrasında Özbek Heyete Kurumumuzun sunduğu hizmetler ve çalışmalarımız hakkında detaylı bir teknik sunum yapılarak, heyetin çalışma hayatı ve kamu istihdam hizmetlerine ilişkin soruları cevaplandırıldı. Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Uğur Tunç’un başkanlığında gerçekleşen sunum bölümüne, İstihdam Hizmetleri, Aktif İşgücü Hizmetleri, İş ve Meslek Danışmanlığı, İşgücü Piyasası ve İstatistik ve İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanlıklarımızda görevli İstihdam Uzmanlarımız katılım sağlayarak kendi alanlarına ilişkin detaylı bilgileri Özbek yetkililer ile paylaştı.

 

Genel Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen çalışmalara ilave olarak, Özbek Heyetin Kurumumuzun sahada gerçekleştirdiği faaliyetleri yerinde görmesi imkânı sağlandı ve bu kapsamda öncelikle İş Kulübü ziyareti gerçekleştirildi. Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcımız Sevide Erkmen başkanlığında gerçekleşen toplantıda İş Kulübü ve faaliyetleri hakkında yerinde bilgi verildi. Heyetin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette aynı uygulamanın Özbekistan'a taşınması için bilgi alışverişinin devam ettirilmesi talep edildi. Saha ziyareti kapsamında ayrıca Özbek yetkililer, Ankara Şehir Hastanesi tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programı katılımcıları ve hastane yetkilileri ile görüşerek, programın faydaları ve sahadaki uygulamalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretten ve saha çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Özbek yetkililer programın devamında KOSGEB yetkilileri ile görüşmek üzere Kurumumuzdan ayrıldı.