5.02.2020 08:49:29

Profil Temelli Danışmanlık Sistemi Çalıştayı Başladı

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, İl Müdürlüklerimizdeki yöneticiler ile İş Arayan Danışmanlığı, İşveren Danışmanlığı, Engelli İş Koçluğu, Meslek Danışmanlığı ve İş Kulübü Liderliği olmak üzere 5 ayrı branşta görev alan İş ve Meslek Danışmanlarının katılımıyla Aydın’da düzenlenen Profil Temelli Danışmanlık Sistemi Çalıştayı’nın açılış törenine katıldı.

 

İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığımızca Profil Temelli Danışmanlık Sistemini uygulayan İl Müdürlüklerimize yönelik 4-6 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenen çalıştayda, Profil Temelli Danışmanlık Sisteminin başladığı 2017 yılından günümüze gerçekleştirilen çalışmalar ve mevcut durum ele alınarak, dünyadaki iyi uygulama örnekleri incelenecek.

 

Çalıştaya Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Sinan Temür, İl Müdürlüklerimizden yöneticilerin yanı sıra İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi, Bilgi İşlem Dairesi, İstihdam Hizmetleri Dairesi, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlıklarımızda görevli personel ile İş ve Meslek Danışmanlarımız katıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, İŞKUR’un İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetinde branşlaşmaya 2017 yılında başladığını belirterek, Profil Temelli Danışmanlık Sistemi ile vatandaşlara daha nitelikli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. İŞKUR’da yaklaşık 5 bin danışmanın görev aldığını kaydeden Aktürk, ilk danışman atamalarının gerçekleştirildiği 2012 yılından bu yana İŞKUR’un daha çok vatandaşa ulaşma noktasında önemli mesafeler kat ettiğine dikkat çekti.

 

“Nihai Amaç İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetini Bireysel Eylem Planlarıyla Güçlendirerek Kişiye Özel Hale Getirmektir”

Aktürk, İş ve Meslek Danışmanlarının Kurumumuz bünyesine katılması neticesinde 8 yılda 29 milyon 751 bin bireysel görüşme, 3 milyon 990 bin işyeri ziyareti ve 149 bin bin okul ziyareti gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Bununla birlikte 2017 yılından bu yana danışmanlık hizmetinin niteliğini daha da artırmak üzere branşlaşma uygulamasını başlattıklarını aktaran Aktürk “Şu an 20 ve üzeri danışman çalıştıran toplamda 69 birimimizde bu sistemi uyguluyoruz. Başarılı sonuçlar elde etmeyi hedeflediğimiz Profil Temelli Danışmanlık Sisteminin nihai amacı İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetimizi bireysel eylem planlarıyla güçlendirerek kişiye özel hale getirmektir” dedi.

 

“Danışmanlarımız, Kurumumuzun Dışarıya Açılan Yüzüdür”

İş arayan vatandaşlar ve işverenlere yönelik gerçekleştirdiği aracılık hizmetlerinin yanı sıra aktif ve pasif işgücü hizmetlerini etkin bir şekilde uygulayan Kurumumuzdan toplumsal beklentinin yüksek olduğunun altını çizen Aktürk, İŞKUR olarak önemli görevleri icra ettiklerini söyledi. Aktürk İş ve Meslek Danışmanlarına seslenerek “Sizler bizim dışarıya açılan yüzümüzsünüz. Hedef kitlemizle kuracağınız birebir ilişkilerin kalitesi Kurumsal başarımız için büyük önem taşıyor. Sizlerden vatandaşlarımıza empati kurarak yaklaşmanızı istiyorum. Bir kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ederek hem kendisine hem de ailesine destek olmuş oluyorsunuz. Doğru kişiye doğru işi zamanında sunmak en temel düsturumuz olacak” diye konuştu.

 

İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Sinan Temür ise danışmanlık hizmetlerinde branşlaşmanın önemine değindi. Bu kapsamda Profil Temelli Danışmanlık Sistemini daha ileri taşımaya yönelik değerlendirmelerin yapılacak olması nedeniyle çalıştayın büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

3 gün sürecek çalıştay kapsamında Profil Temelli Danışmanlık Sisteminin hali hazırdaki durumu, kazanımları ve geleceğine yönelik beklentiler ele alınacak. Çalıştayda katılımcılara kişisel gelişim semineri de verilecek.