23.06.2018 12:07:58

Rize’de Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü İmzalandı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ilan edilen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi’nin 2. Fazı kapsamında istihdamı artırmaya ve işsizliği önlemeye yönelik çalışmalar, yurt genelinde hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Rize’yi ziyaret eden Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan yeni istihdam teşvik modeli “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi(MEGİP)”in tanıtıldığı İstihdam Buluşması Toplantısı’na katıldı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, İl Müdürümüz Hasan Kiraz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy, Bilgi İşlem Dairesi Başkanımız Fahrettin Kaya, Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Aşkın Tören ve Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanımız Volkan Öz katıldı.

 

Uzunkaya: “Millet Olarak 2017’de Önemli Başarılara İmza Attık”

 

Toplantıda konuşan Rize Valisi Bektaş İŞKUR’un işsizlikle mücadele konusunda gerçekleştirdiği çalışmaların önemine değindi. Bu kapsamda Rize’de istihdamın artırılması için Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bektaş, bu konuda Rize’den desteğini esirgemeyen İŞKUR yönetimine teşekkür etti.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya ise işe yerleştirmeyle ilgili rakamları açıklayarak, kurulduğu günden bu yana İŞKUR’un ilk kez 2017 yılında 1 milyonun üzerinde kişiyi işe yerleştirdiğini anımsattı. Bunun ciddi bir deneyim ve çalışmanın neticesi olduğuna dikkat çeken Uzunkaya, “2017 işe yerleştirme rakamları açısından ülkemizde tarihi bir yıl oldu. Bir yıl içerisinde 1 milyon 500 binin üzerinde kişiyi milli birlik ve beraberlik neticesinde işe yerleştirdik. Cumhurbaşkanımızın 2017 yılında ‘artı 1 istihdam’ talimatıyla yola çıktık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonucunda ülke olarak 1.5 milyon kişiyi istihdama kazandırdık. Avrupa Birliği’nin 28 ülkesinin on yıllık sürede 7 milyon 190 bin işe yerleştirme rakamlarına ulaştığı bir ortamda, bir ülkenin tek başına 1.5 milyondan fazla kişiyi işe yerleştirmesi elbette birçoklarının kavrayabileceği bir durum değil. Ama Cumhurbaşkanımız milletimizin önüne bu hedefi koyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları, özellikle ülkenin istihdam kurumu olarak İŞKUR, 81 ilimizde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi ve millet olarak bu başarıya imza attık” dedi.

 

İŞKUR’un son 16 yılını değerlendiren Genel Müdürümüz, 2002 yılında Kurumun gerçekleştirdiği işe yerleştirme sayısı ile günümüz arasında büyük fark olduğunu belirtti. Rize’yi örnek gösteren Uzunkaya “Rize’de 2002 yılında İŞKUR olarak 20 kişiyi işe yerleştirmişiz. Bugün ise yılda 3 bin 230 kişi kişinin işe yerleştirilmesini hedefleyen bir yapıya kavuştuk. Unutulmamalıdır ki, Türkiye genelinde yükseköğrenim mezunlarının en yüksek oranda istihdam edildiği ilimiz Rize’dir" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Genel Müdürümüzü Uzunkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Prokolü(MEGİP)’i imzaladı. Protokol kapsamında MEGİP bünyesinde oluşturulan çalışma grubu Rize’de mesleki eğitimin geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirilecek.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya Rize programı kapsamında ayrıca, İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Rize Belediyesi, MÜSİAD ve TÜMSİAD’ı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.