31.03.2022 08:57:37

SES Programı Değerlendirme Çalıştayı Antalya’da Gerçekleştirildi

İŞKUR – Dünya Gıda Programı (WFP) iş birliğinde hayata geçirilen “Sosyo-Ekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik Programı (SES)” çerçevesinde projenin başlangıcından bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirildiği, süregelen uygulamalara katkı sağlayacak bilgi alışverişinin gerçekleştiği ve ortaklar arası iş birliğinin güçlenmesini hedefleyen Değerlendirme Çalıştayı 29 – 30 Mart 2022 tarihlerinde Antalya’da yapıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşmalarında Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay, İŞKUR’un sunduğu hizmetlerin doğrudan insan hayatına dokunduğunu, WFP ile olan iş birliğimizin de bu alanda bize değerli katkılar sunmakta olduğunu belirterek, bu çalıştayın WFP ve İŞKUR proje ekipleri arasında sinerjinin ve etkili bilgi akışı kanallarının oluşturulmasına da vesile olacağına dair inancını belirtti.

 

WFP Ülke Direktör Yardımcısı Margaret Rehm ise Türkiye’de düzenledikleri proje ve programlar ile kişilerin gıda ve geçim kaynaklarına erişiminin kolaylaştırılması için pek çok faaliyet gerçekleştirildiği ve bu faaliyetlerde İŞKUR gibi kamu paydaşları ile kurdukları iş birlikleri ile önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından hem İŞKUR hem de WFP ekiplerinin katılımları ile projede gerçekleştirilen çalışmalar, proje faaliyetlerinin yerelde standartlaştırılması, tüm alanlara ilişkin iyileştirme önerileri vb. hususların üzerinde duruldu.

 

Çalıştayın sonunda, Sayın Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay ve WFP Geçim Kaynakları Program Yöneticisi Ceyda Alpay tarafından katılımcılara katılım sertifikaları takdim edildi.