24.01.2019 11:41:10

Sivas’ta ESTAŞ Firmasıyla 120 Kişilik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ve ESTAŞ firması arasında 120 kişinin katılacağı %80 istihdam taahhütlü İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü imza törenine katıldı.

 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen törene Sivas Valisi Salih Ayhan, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, İl Müdürümüz Hikmet Canpolat, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş ve çok sayıda firma çalışanı katıldı.

Törende konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, İŞKUR’un 81 ilde istihdamın artırılması için önemli başarılara imza atmaya devam ettiğini belirterek “Milletimiz için daha fazlasını başarabilmek adına heyecanımızı yitirmeyeceğiz. Daha büyük başarılar elde etmek için daha çok çalışacağız. Bugün imzalanacak protokol ile Sivas’ta çok sayıda iş arayan vatandaşımız mesleki tecrübe sahibi olacak” dedi.

İŞKUR’un düzenlediği işbaşı eğitim programlarına da değinen Uzunkaya, şu açıklamalarda bulundu: “Kurumumuzca düzenlenen aktif işgücü programlarımız vatandaşlardan yoğun ilgi görmektedir. İŞKUR olarak 2019 yılında da bu programlarımız çalışmalarımızda önemli bir yer teşkil edecek. Özellikle işbaşı eğitim programına ağırlık vererek kadınlar ve gençlerin bu programdan yararlanmasını sağlayacağız. Ayrıca ekonomimizde yaşanan dijitalleşme neticesinde ihtiyaç duyulacak nitelikli işgücü talebinin karşılanması için uygulamaya koyduğumuz “Geleceğin Mesleklerinde İşbaşı Eğitim Programları”nı daha fazla sayıda düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede yapmış olduğumuz çalışmalara ve planlamalara bağlı olarak büyük bir çoğunluğu işbaşı eğitim programları olmak üzere düzenleyeceğimiz kurs ve programlardan 2019 yılında yaklaşık olarak 500 bin kişinin yararlandırılmasını hedefliyoruz. Yükseköğretim mezunlarının uzun süreli istihdamını sağlamak maksadıyla hayata geçirdiğimiz “İşe İlk Adım Projesi” kapsamında düzenlenen işbaşı eğitim programlarının sayısını da arttıracağız ve bu kişileri istihdam eden işverenlerimize program sonunda yaklaşık bir buçuk yıl süreyle belirli miktarlarda destek sağlamaya devam edeceğiz.”

Uzunkaya ayrıca, İŞKUR‘un işbaşı eğitim programlarına katılanlara 2019’da günlük 77,70 TL’ye kadar ödeme yaptığını söyledi.

Sivas Valisi Salih Ayhan da 2’nci Organize Sanayi Bölgesinin Sivas için taşıdığı öneme değindi. Bu bölgenin Sivas için kırılma noktalarından biri olacağını kaydeden Ayhan “2’inci OSB’yi bünyemize kattığımız takdirde yollar, alt yapı ve üst yapıdaki gelişmelerin yanı sıra 6’ıncı bölge teşvikini de alırsak Sivas çok ciddi manada istihdamını artıracak. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ise protokolün kendilerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Ocak ayı itibarıyla çalışan sayılarının bin 29 olacağını belirten Timuçin “En büyük hedefimiz 2023’e kadar firmamızın personel sayısını 2023’e çıkarmak” dedi.

Konuşmaların ardından Sivas İl Müdürümüz Hikmet Canpolat ve ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, 120 katılımcının yararlanacağı ve %80 istihdam taahhüdü öngörülen işbirliği protokolünü imzaladı.