12.04.2019 11:36:51

Trabzon İstihdam Fuarına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Trabzon’da bu yıl 8.'si düzenlenen “Trabzon İstihdam Fuarı”na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda vatandaşımız firmaların açtığı stantlarda iş ve staj başvurusunda bulundu.

 

Trabzon Valiliği himayelerinde Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen Trabzon İstihdam Fuarı geniş katılıma sahne oldu. Yaklaşık 100 firmanın stant açtığı fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

İki gün sürecek fuarın açılış törenine Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İl Müdürümüz  İbrahim Büyük ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Törende konuşan Vali Ustaoğlu, fuarın iş arayan ile işverenleri buluşturduğunu belirterek “Bu yıl 8.'sinin açılışını gerçekleştirdiğimiz istihdam fuarının İstihdam Seferberliğine önemli bir katkısı olmaktadır. Ülkemizin ekonomi başta olmak üzere birçok alanda zor duruma düşmesini bekleyenlere karşı Cumhurbaşkanımızın İstihdam Seferberliğini hayata geçirmesi, bu çağrının işverenler ve iş arayanlarca büyük bir ilgiyle karşılanması, işletmelerin istihdam noktasında üzerine düşen vazifeyi istek ve heyecanla yerine getirmeye çalışması büyük bir hamle olmuştur. Bu tür fuarlar, iş dünyası ile çalışmak isteyen kişilerin bir araya gelmesi ve istihdama katkı sağlaması açısından büyük fayda sağlamaktadır. İstihdam Seferberliği kapsamında ilimizde kamu kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşları, sanayici ve iş adamlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise İŞKUR olarak istihdam fuarlarına büyük önem verdiklerini ifade ederek istihdamın dünyanın, tüm toplumların ve dahi gelişmiş ülkelerin dününün, bugününün ve yarınının en önemli konusu olmaya devam edeceğini söyledi.



"Trabzon'da Kadın İşe Yerleştirmemiz 226 Kat Arttı"

Uzunkaya, özellikle işgücü piyasasında gençlerin, kadınların, üniversite mezunlarının, uzun süreli işsizlerin, dezavantajlı grupların istihdamının ülkemizin kalkınması açısından hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

 

Türkiye’nin istihdamın artırılması noktasında kat ettiği mesafeye değinen Uzunkaya, "Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, kamu kurum kuruluşlarının, sivil toplumumuzun neler yaptığını görme ve anlama adına somut, ete kemiğe bürünmüş örnek isteyenlere, son 17 yılda İŞKUR'un ve tüm paydaşların ne yaptığını ortaya koyan birkaç rakamın paylaşılması yeterlidir. İŞKUR, 2002 yılında Trabzon’da 103 kişinin istihdamına aracılık ederken 2018’de bu rakam 13 bin 65'tir. İşe yerleştirme sayımızı 125 kat artırdık. Trabzonlu işverenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle işgücü piyasasında gençlerin, kadınların, üniversite mezunlarının, uzun süreli işsizlerin, dezavantajlı grupların istihdamı bizim için olmazsa olmazdır. 2002 yılı rakamlarımıza baktığımızda İŞKUR olarak Trabzon'da sadece 16 kadın vatandaşımızı işe yerleştirirken, 2018’de bu sayıyı 3 bin 637'ye yükselttik. Yani kadın işe yerleştirme sayımızı 226 kat artırdık” şeklinde konuştu.

 

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise; iş arayan gençlere seslenerek, “Çalışmak isteyene her yerde ömür boyu iş garantisi vardır. İşveren liyakatli elamanı hiçbir zaman bırakmak istemez. Kendinizi alanınızda geliştirin” dedi.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, Trabzon’da belediye olarak istihdamı artırmaya yönelik önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise istihdamın artırılmasının, refahın da yükselmesine vesile olacağını söyleyerek, özel sektör olarak sürekli yatırım yapıp istihdama katkı vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından istihdama en fazla katkı sağlayan Ferrero Fındık ve Trabzon Silah Sanayi (TİSAŞ) başta olmak üzere 12 firmaya plaketlerinin takdim edilmesinden sonra fuarın açılışı yapıldı. Protokol heyeti stantları gezerken çok sayıda vatandaşımız da ilgili firmalara iş ve staj başvurusunda bulundu.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Trabzon’da İl Müdürlüğümüzün yanı sıra Özgün Gıda Fındık Fabrikası, Hekimoğlu Döküm Fabrikasını da ziyaret etti. Çay TV’de Aleyna Keskin’in sunuculuğunu yaptığı “Trabzon Konuşuyor” adlı programda canlı yayın konuğu olan Uzunkaya, İstihdam Seferberliği başta olmak üzere İŞKUR hizmetleri, işgücü piyasası hakkında bilgiler paylaştı.