17.11.2020 14:44:22

UNHCR Türkiye Temsilcisi Kurumumuzu Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp, Genel Müdürümüz Bekir Aktürk’e nezaket ziyaretinde bulundu.

 

UNHCR Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdürümüz Aktürk “İŞKUR ile UNHCR arasında 2016 yılından bu yana yoğun bir şekilde devam eden işbirliği ve gerçekleştirilen faaliyetlerinden memnuniyet duymaktayız. Yürütülen her bir faaliyetin, bütçesinin büyüklüğünden ziyade, özel hedef gruplara ulaşılmasındaki önemi ve ortaya koyduğu etki oldukça dikkat çekicidir” diye konuştu. Özellikle, kurumsal kapasitenin geliştirilmesine ve hizmetlerin dijitalleştirilmesine yönelik desteklerin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Genel Müdürümüz “İŞKUR’un kurumsal kapasitesi geliştikçe, vatandaşlarımıza ve geçici koruma sağlanan Suriyelilere ve çeşitli yasal statülerdeki yabancılara sunulan hizmetler de aynı doğrultuda gelişiyor” dedi.

 

“UNHCR ve İŞKUR iş birliğinde faaliyetler devam etmeli”

İŞKUR ile UNHCR’ın uzun süredir oldukça uyumlu çalıştığını dile getiren UNHCR Temsilcisi Lumpp geçim kaynakları alanında yürütülen faaliyetlerin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Lumpp “Özellikle dijitalleşme alanında verilen yazılım geliştirme desteği; danışmanlık, rehberlik ve eşleştirme alanlarında önemli sonuçlar doğuracaktır” ifadelerini kullandı. İŞKUR işbirliğinde yürütülen bu çalışmanın uluslararası platformlarda iyi uygulama örneği olarak yer alması gerektiğini belirten Lumpp, UNHCR’ın İŞKUR’la olan işbirliğinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini ve birlikte yeni faaliyetler yürütülebileceğini söyledi. Lumpp “ Bu kapsamda ihtiyaç duyulan yeni faaliyetlerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi, UNHCR’ın yerel düzeyde çalıştığı farklı kurumlarla İŞKUR arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve özel sektör kuruluşlarıyla geçim kaynakları alanında yürütülecek çalışmalar için gerekli desteği vermeye hazırız” vurgusunda bulundu.

 

UNHCR Türkiye Geçim Kaynakları Müdürü Damla Taşkın’ın ve Dış İlişkiler Daire Başkanımız Uğur Tunç’un da hazır bulunduğu ziyaret, İŞKUR ve UNHCR tarafından bundan sonraki süreçte de çalışmalara etkin ve verimli bir şekilde devam edileceği vurgusu ve karşılıklı iyi niyet temennileri ile sona erdi.