5.05.2022 10:00:16

WAPES 12’nci Dünya Kongresi Estonya’da Düzenlendi

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği’nin (WAPES) 12’nci Dünya Kongresi 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında Estonya’nın Tallin şehrinde düzenlendi.

 

Kurumumuzun, 2003 yılından bu yana üyesi olduğu ve 2015-2018 yılları arasında başkanlığını yürüttüğü birliğin Dünya kongresine Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan başkanlığında, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay, Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkan Vekili Oğuzhan Küpeli ve İstihdam Uzmanı Begüm Kandemir katıldı.

 

Kongrenin ilk gününde, 2022-2025 yılları arasında Birliğin başkanlığını ve yönetim kurulu üyeliğini yürütecek ülkelerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, İŞKUR heyeti hem yeni üyelerin seçimine hem de birliğin önceki dönem faaliyetlerinin onaylanmasına ilişkin gerçekleştirilen oylamalara ülkemiz adına katılım sağladı.  

 

Kongrenin ikinci ve üçüncü günlerinde ise “Hızla Gelişen İşgücü Piyasasında Kamu İstihdam Hizmetleri için Zorluklar ve Yenilikçi Eylemler” teması altında bir dizi panel ve ülke sunumu gerçekleştirilmiş olup katılım sağlanan bu oturumlarda küresel gündemin takibi, işgücü piyasasına yönelik yenilikçi uygulamalar ve kamu istihdam kurumlarının faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı bilgilere erişim imkânı elde edildi.

 

Son olarak, kongre süresince dünyanın farklı bölgelerinden pek çok kamu istihdam kurumunun temsilcisiyle görüşme olanağı elde eden İŞKUR heyeti mevcut uygulamalar ile önümüzdeki süreçte kurulabilecek yeni işbirliklerine ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.