19.07.2018 11:35:59

Uzunkaya: “İŞKUR Yeni Dönemde Daha da Güçlenecek”

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya; 81 İl Müdürlüğümüzden İl Müdürü, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü düzeyinde yaklaşık 450 yöneticinin katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının öncelikli gündem maddeleri, yeni sisteme geçiş sürecinde Türkiye İş Kurumunun vizyonunun belirlenmesine, kurumsal yapısının ve ekip ruhunun daha da güçlendirilmesine, hizmetlerimizin daha fazla sayıda vatandaşımıza ulaştırılmasına yönelik yapılacak çalışmalardı.

24 Haziran seçimleri ile geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile Türkiye’de artık yeni bir döneme girildiğine dikkat çeken Uzunkaya, “Bu geçiş sürecinde ülkemizin en önemli hizmet kurumlarından biri olarak İŞKUR’da da geçiş sürecine hızlı bir adaptasyon sağlanmalı.” dedi.

 

Uzunkaya konuşmasının devamında ekip ruhunun kurumsal başarıyı artırdığını belirterek “İyi bir lidere düşen, bu süreçleri efektif hale getirip bir ekip ruhu inşa etmektir. Her bir personelimiz Kurumumuzun bir yapı taşıdır. Bu nedenle başta ben dâhil olmak üzere bütün İl Müdürlerimiz ve yöneticilerimiz personelinin kurumsal aidiyeti, mutluluğu, motivasyonu için çözüm üretecek bir yaklaşım içinde olmalı. İŞKUR’u en iyi noktaya taşımak adına çok güzel işler yaptık. Elbette yapacaklarımız yaptıklarımızdan daha çoktur. Elde edilen başarılarla yetinmeyeceğiz. Biz İŞKUR olarak rutin görevleri yerine getiren bir Kurum değil, bir uzmanlık Kurumuyuz. Yeni projeler ve çalışmalarla ülkemizde iş arayan her kesimin derdine derman olmak için çalışmalarımıza azimle devam edeceğiz.” diye belirtti.

 

Genel Müdürümüz, yeni dönemde İŞKUR’un tüm personeli ile sahada olacağını vurguladı. “Tüm teşviklerin ve projelerin sahada takipçisi olacağız.” diyen Uzunkaya, özel politika gerektiren gruplara ulaşmak ve onlara imkânlar sunmak adına var olan çalışmaların tanıtımını artıracaklarını, istihdamı artırmak için yeni projeler üreteceklerini söyledi.

 

 Uzunkaya, sözlerine şöyle devam etti: “İllerimizin sahip olduğu potansiyeli çok iyi biliyoruz. Bazı illerimizde eksikliği hissedilen personel ihtiyacı konusunda gereken çalışmayı yaptık. Bu kapsamda sözleşmeli bin 141 İş Meslek Danışmanı, bin 78 büro personeli alımı için çalışmalarımızı başlattık. Bunun yanı sıra İl Müdürlerimizden yeni dönemde yapılabilecek çalışmalar ve var olan proje ve desteklerden nasıl maksimum fayda elde edebileceğimize dair de yeni yaklaşımlar içinde olacağız.” dedi.

 

Daire Başkanlarımızın tek tek bilgilendirme yaptığı video konferansta, Genel Müdürümüz Uzunkaya; İl Müdürlüklerimizle bire bir görüşme gerçekleştirerek, gelen talepleri değerlendirdi.