14.07.2023 18:30:11

Bakan Işıkhan, Hatay Ve Osmaniye’yi Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temasları kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay ve Osmaniye’ye ziyaretlerde bulundu.

 

Ziyareti kapsamında bölge illerinde yerel yöneticiler ve işverenlerle bir araya gelen Bakan Işıkhan, düzenlediği basın toplantısında “Deprem nedeniyle işini kaybeden kardeşlerimize yeniden destek vermek amacıyla devletimiz en başından itibaren burada, deprem bölgesinde olmuştur. Başta Hatay olmak üzere 11 ilin tamamını eski, üretken günlerine döndürene kadar canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

“Bugüne Kadar 29 Bin 280 Kişilik TYP Kontenjanı Tahsis Ettik” 

 

Toplum yararına programların kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Işıkhan, şunları aktardı: "Sel, deprem gibi afetlerin olumsuz etkilerinin giderilmesi için bu programları etkin şekilde kullanmaktayız. Ortaya çıkan felaketin hemen ardından çok hızlı bir şekilde toplum yararına programları başlattık. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimize bugüne kadar 29 bin 280 kişilik TYP kontenjanını tahsis ettik. Şimdi de bu basın toplantısında da bu 4 ilimize görülen ihtiyaç üzerine bölgede hızla toparlanma sürecine katkı vermek için ve kamu hizmetlerimizi aksatmadan yürütmek adına da ilave kontenjan tahsisini yapmış bulunuyoruz. Hatay'ımıza ve diğer illerimize hayırlı olmasını diliyorum."

 

Depremzedeleri de ziyaret eden Bakan Işıkhan, iş insanları, sanayiciler ve esnafın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda bölgede yapılan çalışmalar hakkında konuşan Işıkhan, istihdamın artırılması ve ekonominin yeniden canlandırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca sağlanan destekler, aktif iş gücü programları hakkında bilgiler paylaştı.

 

Işıkhan ardından SGK ve İŞKUR il müdürlüklerine ziyarette bulunarak personel ile bir araya geldi.