6.07.2023 16:21:25

Bakan Vedat Işıkhan İŞKUR’u Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünü (İŞKUR) ziyaret ederek merkez ve taşra teşkilatında görev yapan yöneticilerle bir araya geldi.

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş tarafından karşılanan Bakan Işıkhan, düzenlenen toplantıda merkez ve taşra teşkilatı yöneticilerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Yeni dönem hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Bakan Işıkhan, İŞKUR’un çalışma hayatında önemli misyon üstlenen bir Kurum olduğuna dikkat çekti. Işıkhan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda bundan sonraki süreçte de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR’un önemli görevler üstleneceğini söyledi. Işıkhan, “Ülkemiz son yıllarda ekonomik ve sosyal anlamda önemli bir süreçten geçiyor. Bu noktada istihdamın korunması ve artırılmasına destek olmak için Bakanlığımız ve İŞKUR’a sorumluluklar düşüyor. Bildiğiniz üzere 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda vatandaşımızı ve personelimizi kaybettik. Vefat eden vatandaşlarımıza, personelimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gerek Bakanlığımız gerekse de bağlı ve ilgili kuruluşlarımızla depremin ilk gününden beri afetten etkilenen illerimizde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu doğrultuda bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaları daha da geliştirip daha kaliteli bir hâle getirerek hedefimize yürüyeceğiz. Gayretimizi ve motivasyonumuzu daha da arttırarak çalışacağız ve üreteceğiz” dedi.

 

“Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğu Öncelikli Hale Getirdik

Bakan Işıkhan konuşmasında sosyal diyaloğa da vurgu yaptı. Özellikle genç ve kadın istihdamının artırılmasına önem verdiklerine dikkat çeken Işıkhan, şunları söyledi: “Bakanlığa geldiğimiz ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında sosyal diyaloğu, özellikle genç ve kadın istihdamını öncelikli hale getirdik. Yerel düzeydeki projelerinizde de gençlerin ve kadınların istihdamında kıymetli mesai arkadaşlarım özel bir kalem açmanızı rica ediyorum. Bu arada yapacağınız tüm projelerin de ülke ekonomisine çok önemli bir katkı sağlayacağını düşünmekteyim.”

 

“Türkiye Yüzyılını Emeğin, Üretimin ve İstihdamın Yüzyılı Yapmakta Kararlıyız”

Bakan Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı”nı emeğin, üretimin ve istihdamın yüzyılı yapmakta kararlı olduklarını, bu noktada hem merkez hem de taşra teşkilatlarında çalışan personele önemli görevler düştüğünü ifade etti. Işıkhan, “Sizlerin de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarınızı sürdüreceğinize inanıyorum. Yakın zamanda inşallah tüm illerimizi dolaşarak deprem bölgesi başta olmak üzere İŞKUR il müdürlerimizi ziyaret edeceğiz, sorunları yerinde dinleyeceğiz” dedi.

Konuşmasının ardından Kurum faaliyetleri ile ilgili bilgi alan Bakan Işıkhan, İŞKUR yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.