7.11.2023 16:25:22

İŞKUR Denizli Kariyer Expo 2023 Düzenlendi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) tarafından yürütülen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi İçin Teknik Destek Projesi” kapsamında iş arayanların ve öğrencilerin Ege Bölgesi’nin önde gelen  firmaları ile yüz yüze iş görüşmesi yapabildiği, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çok sayıda söyleşilere katılabildiği “İŞKUR Denizli Kariyer EXPO 2023 İstihdam Fuarı”, 1-2 Kasım tarihlerinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlendi.

 

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen fuarın açılış törenine Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Denizli Platformu Dönem Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli OSB Başkanı M. Abdülkadir Uslu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Valisi Coşkun, iki gün boyunca devam edecek olan istihdam ve kariyer fuarının düzenlenmesine destek veren kurumlara teşekkür ederek “İŞKUR İl Müdürlüğümüzle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız, Üniversitemiz, Rektörümüz, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz ve Başkanımıza büyük katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hepsinin yanı sıra organizasyona katılım gösteren 70 firmayı da özellikle ilgi gösterdikleri ve duyarlı oldukları için hepinizin huzurunda tebrik ediyorum.” dedi.

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Işık ise İŞKUR Denizli Kariyer EXPO 2023 ile iş arayanlar ve işverenleri bir araya getirdiklerini kaydetti. Işık, “İlimizde düzenlediğimiz ve iki gün boyunca sürecek olan kariyer ve istihdam fuarında iki etkinliğimiz olacak. Bunlardan birincisi öğrencilerimize ve iş arayan vatandaşlarımıza yönelik olarak konularında uzman ve yine Denizli’deki işverenlerimizle insan kaynakları yöneticilerimiz tarafından farklı konularda bilgilendirme yapılacak. İkinci olarak iş gücü piyasasının iki önemli unsuru iş arayan ve işvereni burada bir araya getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Şu an bu alanda imalat, sağlık, eğitim, hizmet, inşaat, tekstil ve gıda gibi farklı sektörlerde 70 firmamız ile iş arayan vatandaşlarımızı buluşturacağız. Fuara destek veren tüm kurum ve paydaşlara teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesim töreni ile açılış yapılarak aile fotoğrafı çekildi. Vali Coşkun’un başkanlığında firmaların stantları ziyaret edildi.

Nitelikli gençlere iş gücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, iş arama motivasyonu desteği sağlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi vermek, danışmanlık yapmak, staj, yarı zamanlı çalışma ile mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgiler sunmak, kariyer planlamalarını iş gücü piyasasının özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre yapmalarını sağlamak,  firmaları ve insan kaynakları politikalarını tanımalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen İŞKUR Denizli Kariyer EXPO 2023 çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.