2.03.2022 17:55:11

İŞKUR İş Kulübümüz Ankara Üniversitesinde Açıldı

Kurumumuz ile Ankara Üniversitesi Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARMER) iş birliğinde üniversite yerleşkesinde “İş Kulübü” açılışı gerçekleştirildi.

 

Ankara Üniversitesinde düzenlenen açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcıları, Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Doç. Dr. Yavuz Kağan Yasım, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Arif Ay, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Müge Ersoy Kart, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İŞKUR iş birliğinde böyle bir etkinlik düzenlemiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Rektör Ünüvar, “Ankara Üniversitesine gelen güzide öğrencilerimize diploma aldıktan sonra da ‘Allah razı olsun, ne kadar güzel bir noktaya geldim, Ankara Üniversitesinin ve İŞKUR’un bunda rolü var’ dedirtmek için İş Kulübünü açmayı arzu ettik. Umarım burası hep hayır duası alacağımız bir yer olur. İŞKUR’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bundan sonra adım adım hedeflediğimiz amaçlara ulaşacağız. İş Kulübünün Ankara Üniversitesine, Ankara’ya, Türkiye’ye, dünyaya ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan ise Ankara Üniversitesinin yetiştirdiği öğrencilerle ülkemize büyük katkılar sunan üniversiteler arasında yer aldığını belirtti. Güldoğan, üniversite yerleşkesinde açılan İş Kulübünün öğrencilerin iş arama becerilerini artıracağını, onları iş gücü piyasasına hazırlayarak istihdamın artırılmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Güldoğan, Ankara Üniversitesinde İş Kulübünün açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

Ankara Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Müge Ersoy Kart da üniversite yerleşkesine açılan “İŞKUR İş Kulübü”nün üniversiteli gençlerin iş gücü piyasasına erişimini kolaylaştıracağını ifade etti. Ersoy, “Biz öğrencilerimizi mesleki anlamda eğitiyoruz. Onların iş gücü piyasasına hazırlanması sürecinde İŞKUR ile yıllardır devam eden yakın iş birliğimizin yeni bir ürünü için bugün buradayız.


İş gücü piyasasına tam donanımlı olarak öğrencilerimizi uğurlama sürecinde büyük katkısı olacağını düşündüğümüz İş Kulübü uygulamalarını üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimizin ayağına getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz için iyi sonuçlar getirmesini diliyorum. Hepinize katılımlarınız için sonsuz teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcıları, Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanımız Doç. Dr. Yavuz Kağan Yasım, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Müge Ersoy Kart “İŞKUR İş Kulübü”nün açılışını gerçekleştirdi.

 

İş Kulübü ile İŞKUR hizmetlerine erişimin artırılması ve üniversite öğrencilerine etkin bir şekilde Kurum faaliyetlerinin tanıtımının yapılması hedefleniyor.