2.03.2024 10:26:44

İŞKUR, İslam İşbirliği Teşkilatı Kamu İstihdam Kurumları Ağı (OIC PESNET) Dönem Başkanlığını Fas'a Devretti

İŞKUR’un 2021-2023 yılları arasında Dönem Başkanlığını yürütmüş olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kamu İstihdam Hizmetleri Ağı (OIC PESNET) 4. Toplantısı Fas Ulusal İstihdam ve Becerileri Teşvik Ajansı (ANAPEC) ev sahipliğinde 29 Şubat-1 Mart 2024 tarihlerinde Marakeş'te (Fas) düzenlendi.

 

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Fas Krallığı Ekonomik İçerme, Küçük İşletmeler, İstihdam ve Beceriler Bakanı Sayın Younes SEKKOURI, ANAPEC Direktörü Sayın Imane BELMAATI ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol DUR’un açılış konuşmalarını yaptığı toplantıya 20 ülkeden 60’dan fazla temsilci katılım sağladı.

 

Dr. DUR açılış konuşmasında; OIC PESNET faaliyetlerinin üye ülkeler arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, İŞKUR’un ağın dönem Başkanlığını yürüttüğü dönem içerisinde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de çalışmalara aktif katkı vererek sahip olduğu kurumsal kapasitesini diğer ülkelerin istifadesine sunmaya hazır olduğunu belirtti. DUR ayrıca, OIC PESNET 2024-2026 Çalışma Planında dijital ve yeşil dönüşüm ile engelli istihdamına yönelik hizmetlere ağırlık verilmesinin faydalı olacağının altını çizdi.

 

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen törenle ağın dönem başkanlığı İŞKUR’dan Fas Ulusal İstihdam ve Becerileri Teşvik Ajansı’na (ANAPEC) devredildi. Devir teslim töreninden sonra, İstihdam Uzmanı Eser EROL tarafından OIC-PESNET 2021-2023 Çalışma Planı çerçevesinde İŞKUR’un düzenlediği eğitimler hakkında sunum gerçekleştirilerek katılımcılara bilgi verildi.

 

Toplantı kapsamında “Ekonomik İçerme ve Sürdürülebilir Kalkınmada Kaldıraç Olarak Girişimcilik”  başlıklı panelde Dr. Varol DUR, İŞKUR’un engellilere yönelik kendi işini kurma projelerine sağlanan destekler hakkında detaylı bilgiler vererek gelen soruları yanıtladı.

 

OIC PESNET 2024-2026 Çalışma Planının katılımcı ülkelerin onayına sunularak görüşlerin alınmasının ardından toplantı sona erdi.