12.03.2024 16:27:25

İŞKUR ve ÇEİS Kadın İstihdamı İçin İş Birliği Yapacak

İş Pozitif çatısı altında düzenlenen “Her Meslekte Kadın Eli Projesi” kapsamında ilk protokol Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası(ÇEİS) ile imzalandı.

 

Kadınların iş gücü piyasasında hiç yer alamadıkları ya da çok az istihdam edildikleri mesleklerde desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen “Her Meslekte Kadın Eli Projesi” kapsamında ilk protokol, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ile ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan tarafından Ankara’da düzenlenen törenle imzalandı. Törene İŞKUR Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Işık ve Dr. Varol Dur, İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanı Özkan Bolat ile ÇEİS Araştırma ve İstatistik Birim Yöneticisi Özgür Acar da katılım sağladı.

 

“Kadınlarımızın yetenek ve potansiyelini biliyor, kadınlarımızı çalışma hayatının her alanında görmek istiyoruz.” mottosuyla hayata geçirilen projenin iş, işlem ve faaliyetlerini belirlemek üzere imzalanan protokol uyarınca İŞKUR ve ÇEİS iş birliğiyle mesleki eğitim kursları ile iş başı eğitim programları düzenlenecek.

 

Proje kapsamında önümüzde süreçte de ilgili kurum ve kuruluşlarla imzalanacak protokoller ile “forklift operatörü, kepçe operatörü, kule vinç operatörü, cnc torna tezgâhı operatörü, bilgisayarlı makine operatörü, akaryakıt satış elemanı, merkezi kumanda operatörü, kantarcılık ve ambarcılık” gibi kadınların az yer aldığı ya da istihdam edilemediği mesleklerde özel sektör ile iş birliğinde kurs ve programların düzenlenmesi hedefleniyor. Kadınların imalat sanayinde daha fazla yer almalarını sağlayacak bu kurs ve programlarda katılımcılara ödenecek cep harçlıklarının artırılması planlanıyor.