1.08.2023 14:43:32

Kalfa Programı Eğitimleri Başladı

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İŞKUR iş birliğinde yürütülen, savunma sanayiinde nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefleyen Kalfa Programı kapsamında düzenlenecek ilk dönem eğitimler başladı.

 

Savunma Sanayi Akademisinde gerçekleştirilen törende “Kalfa Programı” kapsamında düzenlenecek ilk dönem eğitimlere katılım sağlayacak kursiyerler yetkililerle bir araya geldi. Tamamı deprem bölgesinden gelen ve üniversite mezunu gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen program, ODTÜ Teknokent’te yer alan TR Eğitim ve Teknoloji A.Ş İnsan Kaynakları Uzmanı Ayşe Güney ‘in sunumuyla başladı ve soru-cevap bölümüyle devam etti.

Etkinlikte Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları da düzenlenecek eğitimler hakkında gençleri bilgilendirdi.

 

Kalfa Programı Nedir?

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile İŞKUR arasında imzalanan ve savunma sanayiinde nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefleyen işbirliği protokolü kapsamında üniversite mezunu gençler “KALFA Programı” ile beyaz yakalı iş gücünün yoğun olarak çalıştığı, bilgi yoğun ekonominin ön planda olduğu savunma sanayii alanında düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile sektöre kazandırılacak.

 

Savunma sanayi alanındaki mesleklerde en fazla 6 ay sürecek şekilde düzenlenecek kurslar; “yapısal analiz ve tasarım uzmanı, gömülü sistemler uzmanı, radar ve haberleşme sistemleri uzmanı, itki ve motor sistemleri uzmanı ve siber güvenlik uzmanı” mesleklerini kapsayacak.

 

Eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olan gençlerin ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TEI, STM ve SSTEK’de istihdamları sağlanacak. Mezun kursiyerler, bu firmaların iş ortağı olan alt yüklenicilerin bünyesinde de istihdam edilebilecek.