9.02.2022 17:07:21

TRT Spikeri Erdoğan Arıkan Çarşamba Toplantılarının Konuğu Oldu

TRT Spikeri Erdoğan Arıkan Çarşamba Toplantılarının Konuğu Oldu

7. Dönem İstihdam Uzman Yardımcıları Oryantasyon Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen “Çarşamba Toplantıları”nın ilki Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda düzenlendi. Toplantının konuğu olan deneyimli TRT Spikeri Erdoğan Arıkan personelimizle protokol, etkili iletişim ve diksiyon eğitimi konularında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan, “Bugün hepimizin tanıdığı Sayın Erdoğan Arıkan’a katılımı için teşekkür ederim. Her hafta Çarşamba günleri kıymetli konukları Kurumumuza davet ederek benzer etkinliklerle sizlerle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Eğitim sürecinde emeği bulunan idarecilerimize, eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Eğitimimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Genel Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Alper Mumyakmaz ise bu tarz etkinliklerle kurum aidiyetini artırmayı amaçladıklarını belirterek Genel Müdürümüz Güldoğan ve eğitimde emeği geçen Kurumumuz personeline teşekkür etti.

 

“Güzel Yaşamanın Temeli İletişimden Geçer”

Açılış konuşmalarının ardından söz alan TRT Spikeri, TEDx Konuşmacısı ve Eğitmen Erdoğan Arıkan, etkili iletişimin toplumsal hayattaki önemine değindi. Tüm insanların bu hayatı güzel yaşamak istediğini söyleyen Arıkan, bunun temelinin iletişimden geçtiğine dikkat çekti. Arıkan, insanın kalbinde ve beyninde sonsuz ışıklar bulunduğunu belirterek şu bilgileri paylaştı: “Bu ışıkları ne kadar yakar, kalbimizi ve beynimizi ne kadar aydınlatabilirsek iletişimde başarılı oluruz. Biz bireyler olarak genelde alışkanlıklarımızı yaşıyoruz. Bu alışkanlıklarımızla konuşuyoruz. Bunun çok da farkında değiliz. Unutmamalıyız ki hayata ne verirsek onu alıyoruz. Dolayısıyla enerjimizi doğru yönetmemiz gerekiyor, bu da diksiyonumuzu doğru kullanmaktan geçiyor. Diksiyon alışkanlıklarımızı yönetiyor, insanları iletişim konusunda ortak noktada buluşturuyor.”

 

Etkinlik kapsamında dört katılımcıyı sahneye davet eden Arıkan, doğru konuşma, etkili iletişim ve diksiyonla ilgili temel kuralları uygulamalı olarak anlattı.

 

Eğitimin ardından Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan, katılımları dolayısıyla Arıkan’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.