10.05.2024 20:30:59

Aksaray’da İş Pozitif Tanıtım Programı Düzenlendi

“Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı” mottosuyla ve kadın istihdamını desteklemek misyonuyla 9 Şubat 2024’te hayata geçirilen İş Pozitif Programı Aksaray’da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım programına; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanı Özkan Bolat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Baro Başkanı Ferit Köse, birim amirleri, STK Başkan ve üyeleri ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

 

“ Güçlü Türkiye; Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum Üzerinden Yükselecek”

 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada; 10 bakanlığın destek verdiği, Sanayi ve Ticaret Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın Kooperatifleri ve Özel Sektör İşletmelerinin de paydaşı olduğu programın önemine dikkat çekti. Kumbuzoğlu, uygulanan program ile kadınlara, iş ve meslek danışmanlığı hizmeti, engelli iş koçluğu, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları, toplum yararına programlar gibi birçok konuda eğitim verilerek kadınların iş hayatına hazırlanacaklarını belirtti.

Son 20 yıl içinde kadının her yerde olduğunu, kadın istihdamına yönelik çok büyük gelişmeler yaşandığını ifade eden Vali Kumbuzoğlu; güçlü bir Türkiye’nin ‘güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum’ üzerinden yükseleceğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadınların, hak ettiği ölçüde kendisine yer bulamadığı ya da bireylerin aile sıcaklığından uzaklaşarak yalnızlaştığı bir toplum, her türlü saldırıya açık hale gelir. Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi, üretim dünyasına adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dahil edilmesi, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her ülke için bir mecburiyettir. İş Pozitif Projesi kadınların potansiyellerini keşfedebilecekleri ve kendilerine uygun çalışma ortamlarını bulabilecekleri bir buluşma noktası olarak önemli bir ihtiyaca karşılık gelecektir” dedi.

 

 “İş Pozitif Kadınlara Çok Önemli Fırsatlar Sunuyor”

 

Ardından İŞKUR İstihdam Dairesi Başkanı Özkan Bolat ve  Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, İş Pozitif Programının sunduğu imkanlar ile kamu kurum ve kuruluşları, 81 ilde yaşayan kadınlar, İŞKUR’a kayıtlı olan kadın işsizler, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları, kadın kooperatiflerinin faydalanabileceği bilgisini paylaştı. Akkuş, son 5 yılda İŞKUR aracılığı  ile 58.632 kadına  danışmanlık yapıldığını ve 12.224 kadının istihdamına aracılık edildiğini, Aksaray’ın Türkiye’nin  7 bölgesinde işsizliğin ortalamasını düşüren öncü illerden biri olduğunu bildirdi.

Program sonunda, Aksaray’da en fazla kadın istihdamı gerçekleştiren firmalara plaket verilirken İŞKUR İş Kulübü Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanan kadınlara sertifika takdim edildi.

Ayrıca program kapsamında, İŞKUR ile Milli Eğitim Ahiler Kalkınma Ajansı ve Aksaray Ticaret Sanayi Odası Sosyal Yardımlaşma iş birliğinde Kaynak Benim İşim Projesi Protokolü imzalandı.