1.02.2023 10:55:18

İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu Toplandı

İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu toplantısı 31 Ocak 2023 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Çalışmaları, İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanlığımız tarafından koordine edilen; iş gücü piyasası hakkında bilgi ve görüş alışverişinin yapıldığı Kurul toplantısı, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu Yürütme Komitesi’nin belirlediği “Pandemi Sonrası Ortaya Çıkan Yeni Çalışma Biçimleri” temalı gündem maddesi ile Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya katılan Kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri “Pandemi Sonrası Ortaya Çıkan Yeni Çalışma Biçimleri” konusunda görev alanları bağlamında sunumlar yaptı. 

 

Yapılan konuşmalarda pandeminin işgücü piyasasını temelden etkilediğini; esnek çalışma, uzaktan çalışma, evden çalışma, online çalışma gibi çalışma biçimlerinin yaygınlaştığını ve bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte sivil toplum örgütlerine de görev alanları dahlinde yeni sorumluluklar yüklediğini vurguladı.