20.03.2019 17:20:39

2019 İstihdam Seferberliği Çalışmalarımız Devam Ediyor

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 2019 İstihdam Seferberliğini anlatmak, istihdamın artırılması maksadıyla yerel paydaşlarla görüş alışverişinde bulunmak üzere Konya’yı ziyaret etti.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Konya ziyareti kapsamında ilk olarak Vali Cüneyit Orhan Toprak’ı makamında ziyaret ederek kentte istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar hakkında ve 2019 İstihdam Seferberliği konusunda istişarelerde bulundu.

Görüşmenin ardından İl Müdürlüğümüze geçen Uzunkaya, personelimizle bir araya geldi. Burada gerçekleştirilen toplantıda 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında Kurumumuzca Konya’da gerçekleştirilecek çalışmalar ele alındı.

Genel Müdürümüz Uzunkaya: “Toplumun Tüm Kesimlerine Hizmet Veriyoruz”

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu tarafından düzenlenen “Bir Hikâyem Var’19” konulu etkinliğe de katılan Uzunkaya, Vali Toprak ile birlikte öğrencilerle buluştu. Uzunkaya, “Eğitimden İstihdama Geçişte İŞKUR” konulu konuşmasında üniversite gençliğinin nasihate değil, projelere ve nitelikli uygulamalara ihtiyacının olduğunu belirterek, “İŞKUR olarak işverenler ile iş arayanlar arasında köprü görevi görüyor, onlara danışmanlık yapıyoruz. Güncel rakamlara baktığımızda 1 milyon 240 bin 308 kişiyi işe yerleştiren bir kuruma dönüştük. Özellikle üniversite mezunlarının istihdamını çok önemsiyoruz. 2007-2017 döneminde ülkemizde 4,2 milyon üniversite mezunu işgücü piyasasına katıldı, 3,5 milyon üniversite mezunu ise istihdam edildi. İŞKUR olarak, 2018 yılında 210 bin 459 üniversite mezununu işe yerleştirdik. İŞKUR bilinenin aksine toplumun belli bir kısmına değil, her bireye hizmet veren bir kurumdur” diye konuştu.

Türkiye’de ilk defa KTO Karatay Üniversitesi’nde uygulanan “Sektör Danışmanlığı Projesi”ni de son derece önemsediğini belirterek üniversiteye teşekkür eden Uzunkaya, “Bu proje ile öğrencilerimizin henüz okul sıralarında iş yaşamı ile buluştuğunu görmekten mutlu oluyorum” dedi.

Vali Toprak: “Türkiye Politika Belirleyen Bir Ülke”

Genel Müdürümüz Uzunkaya, Konya ziyareti kapsamında Konya Ticaret Odasında düzenlenen 2019 İstihdam Seferberliği Tanıtım Toplantısına da katıldı. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Emrah Keleş ile en çok istihdam sağlayan, en çok kurumlar vergisi ödeyen, en çok gelir vergisi ödeyen ve en çok ihracat yapan 500 firmanın temsilcisinin katıldığı programın açılış konuşmasını Vali Toprak gerçekleştirdi. Türkiye’nin dünyada politika belirleyen ülkelerden biri haline geldiğine dikkat çeken Toprak, şunları söyledi: “Biz birlik ve beraberlik gerektiren ortamda ülke olarak inanılmaz bir güç oluşturuyoruz. Ülkemize tehditlerin savrulduğu bir dönemde dahi istihdamımız artıyor. Bunun için herkese sorumluluk düşüyor. Sadece devlet değil, işverenler ve toplumumuzun tüm kesimleri de sorumluluk altındadır.” 

Genel Müdürümüz Uzunkaya: “Hedef 2,5 Milyon İstihdam”

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında 2,5 milyon istihdamın hedeflendiğini belirtti. 2017 yılında ilan edilen ilk İstihdam Seferberliğine de değinen Uzunkaya, şu açıklamalarda bulundu: “2017 yılında ilk istihdam seferberliğini Cumhurbaşkanımız ilan etmişti. Ülke olarak 1,5 milyon istihdam hedefiyle yola çıkmıştık. Gerçekten yüksek bir hedefti. Milletçe tüm odalarımız, iş dünyamız, basınımız, kamu kurumlarımız, bakanlıklarımızla işbirliği içerisinde seferber olduk. 1,5 milyon istihdamı gerçekleştirdik. Ama Türkiye’nin hedeflerinin bitmesi mümkün değildi. Cumhurbaşkanımız 2018 yılı için ise Artı 2 İstihdam hedefini duyurdu. Yine seferberlik halinde ciddi anlamda tüm paydaşlarımızla sahada olduk. İŞKUR olarak 1 milyon 240 bin 308 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik. Tabii bu rakamın ne anlama geldiği daha iyi anlaşılsın diye söylüyorum. İŞKUR 2002 yılında sadece 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık etti. 2018 yılında 2002’ye göre özel sektörde işe yerleştirme sayımızı 50 kat artırdık” dedi.  

Genel Müdürümüz Uzunkaya, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR aracılığıyla sağlanan teşviklerden de bahsetti. Uzunkaya İŞKUR’un istihdamın artırılması için prim desteğinin yanı sıra ücret desteği de verdiğini kaydetti.

İşverenlerin beceri ve tecrübeye önem verdiğine dikkat çeken Uzunkaya, “Adamı olan değil, niteliği olan istihdam ediliyor. Bu noktada İŞKUR olarak beceri eksikliğini giderebilme adına işverenlerimizle işbirliği yapıyoruz. İşbaşı Eğitim Programımız ile vatandaşlarımıza nitelik ve tecrübe kazandırarak istihdam edilmelerine destek oluyoruz. Bu programlarımızdan 2017’de yararlanan kişilerin yüzde 92’si bir yıl ve daha uzun süredir istihdamda. Her yıl yaklaşık 300 bin kişinin bu programımızdan yararlandığını göz önünde bulundurduğumuzda, mühim bir başarı elde ettiğimiz ortadadır” diye konuştu.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de yoğun çabalar neticesinde ekonominin yeniden düzelme ve toparlanma sürecine girdiğini söyledi. Konya Ticaret Borsası olarak 2019 İstihdam Seferberliğinin tanıtımı noktasında yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Hüseyin Çevik ise “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde İstihdam Seferberliği 2017 ve 2018 yıllarında da ilan edilmişti; ama bu seferki daha büyük bir seferberlik. Türkiye olarak 2,5 milyon kişinin istihdam edilmesini hedefliyoruz. Biz de Konya Ticaret Borsası olarak her toplantımızda bu hedefimizi anlatıyoruz” dedi. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de Konya’nın bir sanayi kenti olduğunu hatırlatarak, istihdam rakamlarında çok iyi durumda olduklarını vurguladı.

Konya İl Müdürümüz Emrah Keleş ise 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR’un sağladığı teşvikleri ve İŞKUR hizmetlerini anlatarak bu hizmetlerden yararlanmak üzere işverenleri Kurumumuza davet etti.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Konya ziyareti kapsamında en çok İşbaşı Eğitim Programı düzenleyen firmalardan biri olan Comdata Group firmasını da ziyaret etti. Uzunkaya ayrıca, KONTV’de yayınlanan “Gündem Özel” Programına canlı yayın konuğu oldu. 2019 İstihdam Seferberliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uzunkaya, Kurumumuz hizmetleri hakkında bilgi verdi.