28.03.2020 15:27:11

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, İl Müdürlerimizle Video Konferans Toplantısı Gerçekleştirdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk 81 İl Müdürümüzle video konferans yoluyla bir araya geldi. Toplantıda Covid-19 pandemisi sebebiyle hizmetlerin kesintisiz yürümesi için gereken tedbirler ele alındı.

 

Toplantıya Bakan Yardımcılarımız Ahmet Erdem ve Mehmet Selim Bağlı, Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, Genel Müdür Yardımcılarımız Nadide Yiğiteli ve Samet Güneş’in yanı sıra Daire Başkanlarımız katıldı. Covid-19 sebebiyle Bakanlığımız ve İŞKUR’a hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi noktasında büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken Bakanımız Selçuk, İl Müdürlerimize hitaben yaptığı konuşmada “Malumlarınız zor bir süreçten geçiyoruz. Amacımız vatandaşımızın yanında olmak. Evine ekmek götürecek insanlardan alacağınız dua ve bu motivasyonla başarılı işlere imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

Sağlık Bakanlığının İŞKUR üzerinden alımını gerçekleştireceği 14 bin kamu işçisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakanımız Selçuk, İŞKUR İl Müdürlüklerince çalışmaların büyük bir hassasiyetle sürdürüldüğünü, Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili başvuruların ise en kısa sürede sonuca kavuşturulması için çaba gösterilmesi gerektiğini, sonrasında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca uygunluk tespitinin yapılacağını söyledi. Bakanımız Selçuk, gerek aktif gerekse de pasif işgücü tedbirlerinin titizlikle devam ettiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “İstihdamın korunması ve artırılması için üstlendiğimiz misyonun bilinciyle hareket ediyoruz. Gönül isterdi ki böyle bir süreç yaşamayalım. Ancak içinde bulunduğumuz süreci yönetmek adına artık çok hızlı hareket etmeliyiz.”

 

Kısa Çalışma Ödeneğine yoğun başvurular aldıklarını kaydeden Bakanımız Selçuk, “Bu uygulamanın İl Müdürlüklerimizce yeterince tanıtılması için sizlere büyük görevler düşüyor. Şu an sadece virüs ile değil, virüsün insan psikolojisine etkisiyle de mücadele ediyoruz. Bu süreci inşallah hep beraber atlatacağız. Bizim için insan en öncelikli unsurdur. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi. Bakanımız Selçuk, konuşmasının ardından İl Müdürlerimizle birebir görüşerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.