13.09.2023 19:33:44

Azerbaycan Devlet İstihdam Ajansı İŞKUR’u Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı arasında imzalanan “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu X. Toplantısına İlişkin Protokol” ile eki “2022-2023 Eylem Planı” kapsamında Azerbaycan Devlet İstihdamı Ajansı (DMA) yetkilileri 12 Eylül 2023 tarihinde İŞKUR’u ziyaret etti.

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ve Azerbaycan Devlet İstihdam Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Rufat Javadov’ un açılış konuşmalarıyla başlayan ziyarette heyetler aktif iş gücü, istihdam, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri ve iş gücü piyasası araştırmaları kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında istişarelerde bulundu.

Konuşmaların ardından Azerbaycan heyeti; Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansmanı ile İŞKUR tarafından yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler” için İşgücü Piyasası Destek Programı kapsamındaki “İŞKUR Yol Arkadaşım” tanıtım aracının yola çıkma etkinliğine de katıldı.

 

Heyet daha sonra çalışma ziyareti kapsamında İŞKUR tarafından yürütülen faaliyetleri yerinde görmek amacıyla Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili Kurumlarına ziyaretler gerçekleştirdi.