1.10.2022 20:31:40

Bakan Bilgin, İşbaşı Eğitim Programımızın Açılışını Gerçekleştirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında Aydın'da düzenlenen çeşitli programlara katıldı.

 

Aydın’da konuşma yapan Bakan Bilgin, dünyada bugün enerji, ulaştırma, tedarik sistemleri ve enflasyon sorunlarının bulunduğunu belirterek “Türkiye enflasyona karşı güçlü bir mücadele verdi. Bu mücadele için büyüme ve ihracat yolunu seçti. Bunun bir bedeli var mıdır? Var. O bedel nedir? Toplumun çeşitli kesimlerinde özellikle enflasyon, gelirlerini kendileri belirleyemeyen insanların gelir kaybına yol açması. Kimdir bunlar? Ücretliler. Bizler Türk devleti olarak bu konuda çok kararlı bir şekilde ne yapıyoruz? Ücretlerimizi koruyan, emeğe dayalı gelir elde edenleri koruyan bir sosyal politika kurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Bilgin daha sonra Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile Aydın Efeler’ de bulunan HAUS Makine Sanayi Ticaret fabrikası iş birliğinde düzenlenen işbaşı eğitim programının açılışını gerçekleştirdi.

 

Bakan Bilgin, bir önceki işbaşı eğitim programı başarıyla tamamlayan katılımcılara da başarı belgelerini verdi. Programa, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim'in yanı sıra davetliler de katıldı.  Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile HAUS Makine Sanayi iş birliğinde düzenlenen ve 6 ay sürecek olan işbaşı eğitim programı kapsamında 20’si kadın olmak üzere 61 katılımcı “ Temel İmalat ve Montaj Elemanı” mesleğinde işbaşında uygulamalı eğitim görecek.