7.05.2024 11:53:50

Bakan Işıkhan, “İŞKUR Yol Arkadaşım, Gençlerle Yarına Yolculuk” Etkinliğinde Gençlerle Buluştu

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin ortak finansmanıyla yürütülen "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Teknik Destek Projesi" kapsamında 6 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da düzenlenen "İŞKUR Yol Arkadaşım, Gençlerle Yarına Yolculuk" etkinliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan gençlerle buluştu.

Eğitimde ya da iş gücünde yer almayan gençlere (NEET'ler) ulaşmayı ve onlarla doğrudan iletişim kurmayı hedefleyen etkinlikte, Bakan Işıkhan’ın yanı sıra çeşitli mesleklerden temsilciler kariyer planlamasında bilgi ve tecrübelerini gençlere anlattı.

Etkinliğin açılış söyleşisinde Bakan Işıkhan, gençlerden gelen soruları yanıtlayarak eğitim ve kariyer hayatlarına dair değerli ipuçları paylaştı. İŞKUR'un gençlerin her zaman destekçisi ve yol arkadaşı olduğunu vurgulayan Işıkhan, iş tecrübesi edinmenin gençler için önemli olduğunu belirtti ve İŞKUR'un aktif iş gücü piyasası programlarıyla bu konuda destek verdiklerini açıkladı. Sadece belirli bir mesleği öğrenmek yerine, gençlerin çeşitli beceriler kazanmaları gerektiğine değinen Bakan Işıkhan, “Geleneksel kariyer yolları giderek esnek ve çeşitlilik gösteren bir yapıya dönüşürken gençlerin esneklik ve uyum kabiliyetine sahip olmaları kritik öneme sahiptir. Meslek edinmek, belirli bir alanda uzmanlaşmayı içerirken, beceri edinmek geniş bir yelpazede yetkinlik kazanmayı ifade eder. Bu, sadece belirli bir iş için değil, değişen iş piyasasında çeşitli fırsatlarla başa çıkmak için de önemlidir. Teknolojik gelişmeler, iş dünyasında sürekli değişen talepler ve iş modellerindeki değişim, gençlerin çeşitli becerilere sahip olmalarını gerektirir" dedi.

Sunuculuğunu “Melek Yatırımcı” kavramını Türkiye’ ye getiren Yapımcı Fuat Sami’nin üstlendiği programa alanında uzman, başarılı iş insanlarının motivasyon konuşmalarıyla devam edildi. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal, Uzman Klinik Psikolog, Yazar Beyhan Budak, Startup Centrum Kurucu Ortakları Müge Bezgin ve Sami Harputlu, gençlere iş hayatı ve kariyer planlamalarında önemli ipuçları verdi. Etkinlik, NEET gençleri ve ilham veren konuşmacıları bir araya getirerek gençleri kariyer yollarını oluşturma konusunda motive etti ve yeteneklerini keşfetmeleri için destek sağladı.

Bakan Işıkhan’ın gençlerle söyleşine İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, ÇSGB Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Oğuz Tuncay, İŞKUR Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Işık ile Varol Dur da katılım sağladı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansmanı ile İŞKUR tarafından yürütülen ve sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü olan “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Teknik Destek Projesi” ile gençlerin istihdam edilebilirliğinin ve iş gücü piyasasına katılımlarının desteklemesi hedefleniyor.