Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

TR EN
22 Ekim 2020 - 11:59

Bakanımız Selçuk: “Yeni Normal Süreciyle Birlikte 28 Binden Fazla Vatandaşımızın Meslek Sahibi Olmasına Aracılık Ettik”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normal sürecinde Eylül ayı sonuna kadar 28 bini aşkın kişinin meslek sahibi olmasına aracılık ettiklerini bildirdi.

Bakanımız Selçuk, Kurumumuz tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları ile mesleği olmayan vatandaşlara meslek öğretmeye, mesleği olan vatandaşların ise mesleki niteliklerini geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Kursiyerlerimizin Yüzde 57’si Kadın

Mesleki Eğitim Kurslarına katılanların yüzde 57’sinin kadın olduğuna dikkat çeken Bakanımız Selçuk, “2002 yılından 2020 yılının Eylül ayına kadar toplam 1,7 milyon aşkın kişiyi meslek sahibi yaptık. Normalleşme Döneminin başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 1 Haziran’dan Eylül ayı sonuna kadar ise 28 bini aşkın vatandaşımızı kurslardan yararlandırdık”

Mesleki Eğitim Kurslarına katılım sağlayan kursiyerlere yapılan maddi desteklere ilişkin bilgileri de paylaşan Bakanımız Selçuk şunları söyledi:

“Her bir kursiyerimize, eğitime katıldığı gün kadar ödeme yapıyoruz. Bu doğrultuda istihdam garantili kurslarda 40 TL, geleneksel mesleklerde düzenlenen kurslarda 40 TL, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili kurslarda 60 TL, MEGİP kapsamındaki kurslarda ise kişilere 89,40 TL katkıda bulunuyoruz. Ayrıca mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımızın eğitim süresince genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini de karşılıyoruz.”