31.10.2018 17:16:01

Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk Kurumumuzu Ziyaret Etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Müdürlüğümüzü ziyaret ederek son dönemde hayata geçirdiğimiz projeler ve 100 Günlük Eylem Planı kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurumumuz personeliyle de bir araya gelen Bakanımız, “İŞKUR’umuza ve tüm personelimize özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sahip olduğunuz potansiyeli daha da geliştireceğinize, daha başarılı işlere imza atacağınıza canı gönülden inanıyorum” dedi.


100 Günlük Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek üzere Kurumumuzu ziyaret eden Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ve Bakan Yardımcımız Ahmet Erdem’i Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Genel Müdür Yardımcılarımız ve Daire Başkanlarımız karşıladı. İlk olarak Kurumumuz çalışanlarıyla bir araya gelen Bakanımız, burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Göreve geldiğimizden günden bu yana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak önemli başarılara imza attık. Ülkemizin ihtiyaç ve beklentilerine uygun hizmet kalitesine ulaşmak, aynı zamanda müreffeh bir Türkiye’ye kavuşmak maksadıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tabii değişimin mimarlarından biri de sizler olacaksınız ve sizlerin başarılarının bu süreçte çok önemli bir katkısı olacak” diye konuştu.

Selçuk: “İnsana Merkeze Alarak Hizmet Ediyoruz”

Bakanımız Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak insan odaklı bir anlayışla, insanı merkeze alarak hizmet üretmenin bilinciyle çalıştıklarını söyledi. Türkiye’yi daha müreffeh bir yarınlara taşıma azmi ve kararlılığında olduklarını belirten Selçuk, bunun için tüm kamu kurum ve kuruluşları, işverenler, sendikalar, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde hareket ettiklerini kaydetti. Ülkemizin kamu istihdam kurumu olarak İŞKUR’un çok önemli görevleri ifa ettiğinin altını çizen Bakanımız,  “İŞKUR aracılığıyla geçen yıl 1 milyon 57 bin 249 vatandaşımız işe yerleşti. Bu yılın ilk 9 ayında ise geçen yılın aynı döneminin üzerinde bir performansla 863 bin kişiyi özel sektörde işe yerleştirdik. 2018 yılına dair
1 milyon 250 bin vatandaşımızın İŞKUR aracılığıyla özel sektörde işe yerleştirilmesi hedefine adım adım yaklaşıyoruz. İngiltere’de kamu istihdam kurumu 61 bin, Fransa’da kamu istihdam kurumu 50 bin, Almanya’da kamu istihdam kurumu 95 bin personelle çalışırken, İŞKUR bunu sadece 8 bin 500 personelle başarıyor” dedi.

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı’nda İŞKUR’a önemli görevler verildiğini hatırlatan Selçuk,  2. 100 günlük eylem planında da önemli görevlerin Kurumumuzu beklediğini, hedeflere ulaşmak adına tüm çalışanlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Son olarak İŞKUR ve tüm personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden bakanımız “Sahip olduğunuz potansiyeli daha da geliştireceğinize, daha da başarılı işlere imza atacağınıza canı gönülden inanıyorum. İstihdamın artırılması noktasında yeni projeleri sizlerden bekliyorum” şeklinde konuştu.

Uzunkaya: İŞKUR Olarak 1 Milyon 250 Bin Kişiyi İşe Yerleştirmenin Sorumluluğunu Üstlendik”

Kurumumuza teşrifleri sebebiyle Bakanımıza kalbi şükranlarını ileten Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise, milletimizin daha iyi yarınları hak ettiğini, bu bilinç ve anlayışla çalıştıklarını söyledi. İŞKUR’un 2018 yılında 1 milyon 250 bin kişiyi işe yerleştirmenin sorumluluğunu üstlendiğine dikkat çeken Genel Müdürümüz “Sayın Cumhurbaşkanımızın 3 Ağustos’ta kamuoyuyla paylaştığı ve içerdiği 400 eylem ile toplumun her kesimini ilgilendiren konulara ilişkin çalışmaları ortaya koyan 100 Günlük İcraat Programı işgücü piyasamız açısından da yeni bir dönemi başlatmış oldu. Bu kapsamdaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için 81 ilimizdeki veri akışını günlük olarak takip ediyoruz.  İnanıyorum ki bugünkü katılımınız ve teşrifleriniz bu hedeflere ulaşma noktasında bizim ve arkadaşlarımızın motivasyonunu daha da artıracaktır. Bu duygularla sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Toplantının ardından Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk; Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Genel Müdür Yardımcılarımız ve Daire Başkanlarımızdan son dönemde hayata geçirdiğimiz projelerimiz ve 100 Günlük Eylem Planı kapsamındaki çalışmalarımıza ilişkin brifing aldı.