24.10.2023 16:55:46

Bilişim Temalı Sanal İstihdam Fuarı Başladı

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında İŞKUR tarafından düzenlenen Türkiye geneli “Bilişim Temalı Sanal İstihdam Fuarı” 24 Ekim tarihinde “sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr” adresi üzerinden ziyarete açıldı. Savunma sanayi, bilişim ve yazılım firmaları başta olmak üzere 120’den fazla firmanın katılım sağladığı ve 3 gün sürecek fuar Türkiye’nin her yerinden çevrim içi ziyaret edilebilecek.

Fuarın açılış etkinliği Savunma Sanayi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, İŞKUR Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Işık, Dr. Varol Dur ve Cezmi Yarımdağ,  Akademisyen/Girişimci Dr. O. Tolga Kaskatı, akademisyenler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da etkinliğe gönderdiği video mesaj ile 100. yıl temalı, bilişim sektörünün önemli firmalarını bir araya getirecek fuarın hayırlı olmasını diledi.

Bakan Işıkhan’ın video mesajının yayımlanmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Işık, İŞKUR’un 2013 yılından itibaren düzenlediği 300 fiziki istihdam fuarı ile 4 milyonun üzerinde kişiye ulaştığını söyledi. Fiziki fuarlara alternatif olarak 2019 yılı içerisinde dijital dönüşüm ve pandeminin de etkisiyle sanal istihdam fuarlarını hayata geçirdiklerini kaydeden Işık, “Şimdiye kadar düzenlendiğimiz 27 sanal istihdam fuarına 400 bine yakın kişi katılım sağladı. Bu fuarları Türkiye’nin her yerinden iş arayanlar ziyaret edebiliyor. Kayıtlarını gerçekleştirerek öz geçmişlerini sisteme yükleyebiliyor ve katılımcı firmaların stantlarını inceleyerek görüşme gerçekleştirebiliyorlar. İçinde bulunduğumuz yılın Cumhuriyetimizin 100. yılı olması sebebiyle ülkemize katma değer oluşturacak bir çalışma yapıyor olmaktan ve bilişim temalı sanal istihdam fuarının açılışını bu sektörde yakın zamanda çalışma hayatına atılacak siz gençlerimizle birlikte yapmaktan dolayı gururluyuz. Bilişim ve savunma sanayi gibi ülkemiz için stratejik öneme sahip sektörlerde işverenlerle iş arayanları bir araya getirdiğimiz bu fuara önümüzdeki 3 günlük süreçte 22 farklı ilden söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren birbirinden değerli 120’den fazla firma katılım sağlayacak. Fuarımızın hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Işık’ın konuşmasının ardından Akademisyen/Girişimci Dr. O. Tolga Kaskatı dijitalleşme alanında iş fırsatları ve meslek seçimi, İş ve Meslek Danışmanı Elif Banu Kudal Akpınar öz geçmiş hazırlama teknikleri, Savunma Sanayi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş çağımızın en değerli kaynağı olarak kabul edilen bilgi üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından yapılan çekilişle fuar açılışına katılan gençlere çeşitli hediyeler verildi. Açılış etkinliği çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.