16.02.2022 16:13:18

Çarşamba Toplantıları Devam Ediyor

7. Dönem İstihdam Uzman Yardımcıları Oryantasyon Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen “Çarşamba Toplantıları”nın ikincisi Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda düzenlendi.

 

Toplantının bu haftaki konuğu olan İstihdam Uzmanı Yılma Halis Dörtlemez, “Sosyal Yardım Aracı olarak Türkiye’deki Toplum Yararına Programların Karşılaştırmalı Perspektif Üzerinden Analizi” başlıklı yüksek lisans tezinin sunumunu gerçekleştirdi.

 

Toplum yararına programlara ilişkin dünya uygulamalarından yola çıkarak programın amaçları, hedef grupları ve kavramsal boyutta sosyal yardım uygulamaları içerisindeki yeri hakkında bilgi veren Dörtlemez, Hindistan, Güney Kore, Güney Afrika ve Arjantin örneklerini karşılaştırmalı olarak değerlendirdi.

 

Yüksek gelirli ve düşük gelirli ülkelerin TYP kapsamında uygulamadaki farklılıklarına değinen Dörtlemez, programın Türkiye’de nasıl uygulandığı ve daha iyi uygulanabilmesi için ne gibi önlemler, yeni politikalar ve değişiklikler gerektiği hususlarında tez kapsamında derlediği bulgular hakkında bilgi vererek önerilerini paylaştı.

 

Sunumun ardından Kurum personelimizin sorularını cevaplayan Dörtlemez‘e Genel Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Alper Mumyakmaz teşekkür belgesi takdim etti.