24.02.2022 13:10:07

Çarşamba Toplantılarının Bu Haftaki Konusu Türkiye’de ve Dünyada Kariyer Danışmanlığı

7. Dönem İstihdam Uzman Yardımcıları Oryantasyon Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen “Çarşamba Toplantıları’nın üçüncüsü Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda düzenlendi.

 

Toplantının bu haftaki konuğu olan İstihdam Uzmanı Aybars Can, “Türkiye’de ve Dünyada Kariyer Danışmanlığı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

 

Geçmişten günümüze danışmanlık hizmetlerinin dünyada geçirdiği evrelerden bahseden Can, hizmetin ilk ortaya çıktığı Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Almanya, Hollanda, Fransa, Litvanya, Belçika ve Çek Cumhuriyeti örneklerini karşılaştırdı. İŞKUR bünyesinde iş ve meslek danışmanlığı hizmetinin gelişimine değinen Can, 2012 yılında ataması gerçekleştirilen 4 bin iş ve meslek danışmanıyla hizmetin yeniden yapılandırıldığını ve profil temelli danışmanlık uygulamasına geçildiğini ifade etti.

 

Türkiye’de ve seçilmiş ülkelerde kariyer danışmanlığını kavramsal çerçevede değerlendiren Can, kariyer danışmanlığının önemi, araç ve yöntemleri hakkında bilgi vererek önerilerde bulundu.

 

Sunumun ardından Kurum personelimizin sorularını cevaplayan Can’a Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay teşekkür belgesi takdim etti.